Vi fortsätter på den inslagna vägen med fler spelobjekt från Premier League-fotbollen som bekant rör sig mot sitt slut där ett par lag alltjämt har värdefulla poäng kvar att slåss om – däribland bortalaget i den här delen av London och White Hart Lane. Två lag med mindre fina formkurvor kommer till spel när Tottenham tar emot Hull där gästerna kommer behöva ett par poäng i sina återstående matcher för att kunna hålla sig kvar. Ett motivationsspel testas med en lägre insats.

  • Match: Tottenham – Hull
  • Spel: Hull dubbelchans
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 16/5

Tottenham måste nog, med den rytmen man hade fått upp inför april, ses som en av de stora förlorarna i den här slutspurten. I takt med att de båda Manchester-lagen började tappa momentum bland topp-4 positionerna som ger Champions League-platser till den kommande säsongen så började även Spurs göra samma sak. En riktigt svag prestation senast när man föll i bortamötet med Stoke där siffrorna landade på 3-0 och över lagets 6 senaste matcher har man nu inte lyckats skrapa ihop mer än 4 poäng där man endast har besegrat ett ytterst formsvagt Newcastle. Än mer anmärkningsvärt att man har nollats i 4 av matcherna under den här perioden där man inte har hittat den nivån man visade upp från årsskiftet och en period framåt i den sista tredjedelen av banan. Bidragande till det är att man har tvingats släppa lite på den kontinuiteten man hade i sin elva under en längre period och poängspelare som Harry Kane och Christian Eriksen har varit mindre effektiva och kanske sett något slitna ut de senaste veckorna.

Hemmalaget saknar ytterbacksalternativen Kyle Walker samt Ben Davies sedan tidigare. Även Vlad Chiriches är avstängd i samma lagdel medan Emmanuel Adebayor inte kommer finnas med på bänken pga sjukdom.

tottenham_200x200hull_200x200

Hull har nu hamnat i en väldigt prekär situation där förlusten mot ett, som det sedan visade sig, avsågat Burnley kan ha blivit ytterst kostsam. Man kommer in till det här mötet på fel sida om nedflyttningsstrecket med 2 poängs marginal och även om man, oavsett resultat här och utgång i de övriga arenorna, inte kan slås ut med säkerhet under den här lördagen så behöver man nog ändå få med sig något härifrån med tanke på att Manchester United väntar i den sista omgången. Trots en bra period innan månadsskiftet där man plockade 6 poäng inom loppet av 4 dagar mot Crystal Palace och Liverpool så har det inte räckt långt i och med att ”Tigers” har förlorat 5 av sina 7 senaste ligamatcher. Något av en besvikelse då man i några av dessa tillställningar kan ha gjort tillräckligt för att få ihop en större poängskörd där man, i överlag, har stått för ett stabilt intryck i några avseenden. Positivt, att jämföra med exempelvis QPR, är att om man faller igenom så kommer man inte göra det på bristande karaktär där man, sett över hela säsongen, kan agera med noggrannhet i försvarsspelet när man väl kommer upp i nivå.

Bortalaget kommer till spel utan samma trio som senast där Curtis Davies, Mohamed Diamé samt Gaston Ramirez saknas sedan tidigare.


Ett hemmalag med en högre grundkapacitet kan blåsa av motståndet när man har sin dag, det är dock ett Spurs som har sett väldigt oinspirerat ut på slutet. Gästerna, med ett par fd Tottenham-spelare i elvan, kommer ge det här ett försök och jag tror fortfarande att man kan prestera tillräckligt väl för att få med sig ett resultat både här och i den avslutande omgången. Noterbart att Tigers har tagit poäng från bortamatcher mot Arsenal, Manchester City samt Liverpool under säsongens gång och lyckas man sätta det låga försvarsspelet tidigt även här så kan man ha goda möjligheter framåt mot ett Spurs som över sina 16 senaste tävlingsmatcher endast har lyckats hålla nollan intakt vid ett (Burnley) tillfälle. Halvgarderingen på Hull testas med en lägre insats.

/Puyol