Hämtar även ett fjärde spelobjekt från lördagens Premier League-utbud där vi håller oss kvar i London för det som kommer bli den sista tillställningen på Loftus Road i det engelska finrummet på minst ett år. QPR är chanslöst med 9 poäng upp till Newcastle som alltjämt slåss om att bibehålla sin position på säker mark. Har en teori om att hemmalagets inställning eventuellt kan bjuda in till en match som i första hand kryddas av en del anfallsfotboll där chanserna kan avlösa varandra. Överspelet testas med en lättare insats.

  • Match: QPR – Newcastle
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Bwin
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 16/5

QPR stod inför något som visade sig att bli en alldeles för övermäktig uppgift. 6-0 förlusten borta mot Manchester City innebär att återtåget tillbaka till Premier League blev en väldigt kort sådan och man rasar nu ner till Championship på nytt. Hedersamma förluster har varierats med ett par riktigt svaga prestationer där man helt enkelt har tagit alldeles för lite poäng när det har behövts som mest, framförallt på bortaplan. Rangers har endast tagit poäng från 3 av sina 11 senaste ligamatcher och det är i första hand ett havererande försvarsspel som har placerat laget allra sist i tabellen. Totalt har man släppt in 67 mål i ligaspelet, vilket är ett snitt på nästan 2 insläppta/match, där man helt enkelt har en försvarslinje och ett kollektivt försvarsspel som inte håller för den här nivån där man över alldeles för många matcher bjuder sina motståndare på alldeles för enkla lägen till avslut.

Hemmalaget får återigen klara sig utan Sandro Ranieri och Armand Traore. Eduardo Vargas, Adel Taarabt, Rio Ferdinand, Alejandro Faurlin och Mauro Zarate saknas sedan tidigare.

qpr_200x200newcastle_200x200

Newcastle lyckades, via 1-1 hemma mot West Brom under föregående helg, stoppa blödningen där man hade kommit upp i 8 raka förluster innan dess – en väldigt negativ trend som har placerat laget i nedflyttningsstriden. ”Magpies” är nu på rätt sida om strecket med endast 2 poängs marginal och kan, att jämföra med de övriga lagen i samma sits, räddas av att man har det lättaste spelschemat kvar sett till att varken QPR eller West Ham (på hemmaplan nästa helg) har någonting att spela för. John Carver, assistenten som tog över huvudansvaret efter Alan Pardew, har verkligen inte haft det enkelt och pressats väldigt hårt där det är svårt att peka på var det verkligen brister. Man har dock sviktat i karaktär och disciplin vid avgörande moment och varit relativt skadedrabbat, framförallt i försvarslinjen, vilket har varit en bidragande orsak till att det faktiskt endast är dagens motståndare som har släppt in fler mål under den här säsongen.

Bortalaget saknar Mike Williamson i mittlåset då han alltjämt är avstängd. Siem de Jong och Adam Armstrong är inte heller tillgängliga att jämföra med förra helgens trupp. Steven Taylor, Cheick Tiote, Massadio Haidara och de båda reservmålvakterna Robbie Elliot samt Jak Alnwick saknas sedan tidigare.


Ser man till antalet insläppta mål så är det här ett möte mellan ligans mest ineffektiva försvarsspel. Ett QPR, vars 9 av lagets 11 senaste matcher har landat på minst 3 gjorda mål, som kommer från en riktig stjärnsmäll med inte annat än ära och heder att spela för kommer in till säsongens sista hemmamatch med ambitionen om att, till viss mån, kunna städa undan det som hände förra helgen. Tror nog att man kan gå framåt relativt hårt i sin iver att åtminstone ge någonting tillbaka till supporterskaran på Loftus Road, och trots att man har nollats i 3 av sina 4 senaste matcher (3 av matcherna har varit mot topp-5) så har man inte fallit på ett håglöst anfallsspel. Newcastle, som förväntas släppa fram Papiss Cissé efter en längre avstängning, har desto mer att spela för och har tillgång till individuellt skapliga poängspelare där ett mer böljande spel kan passa gästerna när man får ytor att gå på framåt. Överspelet testas, minst 3 gjorda mål i matchen spelas med en insats under medel.

/Puyol