Påskhelgens Premier League-fotboll sparkas igång på White Hart Lane där vi ska inleda omgången med ett London-derby. Med chanser om än relativt små att klättra någon placering, ett Tottenham som ska drabba samman med ett Fulham i medvind som har vridit upp sina möjligheter till fortsatt spel i högsta divisionen. Väljer att gå emot de båda lagens försvarsspel där jag tror att vi kan ha ett par mål framför oss.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Fulham
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,70 @ Bwin
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.45 19/4

Tottenham, med troligtvis 7 poäng upp till en Europa-plats, agerar i vanlig ordning något ojämnt där man har en hel del svårigheter med att kontinuerligt skapa positiva resultat och prestationer. Sunderland besegrades med 5-1 där man återigen fick utdelning i en hemmamatch här på White Hart Lane, något ”Spurs” annars har varit sparsamt med, men likväl följdes detta upp med att man hamnade i underläge mot West Brom med hela 3-0 efter halvtimmen spelad. Samtidigt var man riktigt bra när man väl hade bollen i ägo och den rejäla uppförsbacken hämtades in till en poäng, och det får även summera det Tottenham står för i dagsläget: Man har blivit allt skarpare framåt samtidigt som man visar upp en förmåga att ställa till det på egen planhalva.

Hemmalaget kommer till spel utan VertonghenWalker samt Dawson som alternativ till backlinjen. Sedan tidigare stryks även Soldado, Capoue och Lamela.

304px-Tottenham_Hotspur.svg 340px-Fulham_FC.svg

Fulham spelar nödvändigtvis inte sin allra bästa fotboll under den här säsongen, men likväl är man desto jämnare i sitt spel över hela banan där den meriterade tysken Felix Magath, lagets tredje manager för säsongen, ser ut att ha slipat på ett fåtal detaljer. ”The Cottagers” kommer nu från två raka fullpoängare mot Aston Villa och nu senast en väldigt viktig sådan mot Norwich, 6 poäng som innebär att man har krympt avståndet till lagen ovanför nedflyttningsstrecket och vill det sig riktigt väl med resultatet här kan man placera sig på säker mark inför nästa omgång. Försvarsspelet har inte varit fullt så lika instabilt nu på slutet att jämföra med stora delar av säsongen (i snitt ca 2,18 insläppta mål/ligamatch så här långt) samtidigt som colombianen Hugo Rodallega, utplockad från frysboxen, kan visa sig vara den strikern man har saknat från start med matchvinnande mål två gånger om.

Bortalaget tvingas klara sig utan Holtby som är otillgänglig för spel i och med att han är inlånad från motståndet. MitroglouDuff och Briggs återfinns på skadelistan.


Fulham kommer till spel med någorlunda gott självförtroende och kan straffa motståndet när man väl väljer att gå framåt. Man har nu gjort mål i 9 av sina 10 senaste ligamatcher (man misslyckades i bortamötet med Manchester City) och man har inte råd att vänta ut motståndet som är kreativt och rakt i sitt spel för dagen. Bortalaget kan inte enbart förlita sig till ett stabilt försvarsspel över 90 minuter och lär nog testas ännu hårdare nu att jämföra med de två senaste tillställningarna. Tottenham har tagit en poäng av 24 möjliga med målskillnaden 2-27 mot det absoluta toppskiktet (topp-4) under den här säsongen, det är även det som sätter stopp för lagets ambitioner till att gå längre. Anfallsspelet har dock varit mer effektivt på slutet och sedan en månad tillbaka har man hängt 3, 5 och åter 3 mål mot lagen man har bakom sig i tabellen. Samtidigt kan man inte komma ifrån att det inte krävs att man får alltför många avslut emot sig för att motståndaren ska kunna leta sig fram till en kvalificerad målchans. Backlinjen, åter med givna startspelare frånvarande, håller inte någon vidare klass att jämföra med de övriga lagen i toppskiktet. Bidragande till att det är Spurs mest noterbara svaghet där man är det laget i ligan som bjuder på flest baklängesmål via individuella misstag på egen planhalva.

Medelinsatsen spelas på båda lagen att göra mål i matchen.

/Puyol