Söndagens andra spelobjekt från Premier League-fotbollen hämtas från White Hart Lane där vi har ett London-derby framför oss. Tottenham är ute efter att förbättra förutsättningarna till en Champions League-plats till nästa säsong när Fulham kommer på besök. Väljer att återigen plocka fram en individuell prestation vilket har blivit något av en vana när hemmalaget är ute och vevar.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Fulham
  • Spel: Gareth Bale att göra mål från utanför straffområdet
  • Odds: 4,50 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00

Tottenham fick så till slut sin långa förlustfria svit bruten borta mot Liverpool efter en något sent tilldömd straffspark till motståndarlaget. Man placerar sig 4 poäng före rivalen Arsenal strax under CL-kvalplatsen och man har fortfarande en bra bit att gå för att nå dit, men om man ser till formen så är man nog det laget som känns allra mest stabilt kring den här regionen, och då räknar jag givetvis inte med seriesuveränen Man UtdFulham har en behaglig placering i mitten, utan några direkt mål att gå efter under avslutningen av säsongen. Man är alldeles för långt efter platserna till Europa samtidigt som man inte löper någon risk att ramla ur, i överlag tycker jag ändå att man har sett okej ut på slutet. Man har två personliga favoriter i Dimitar Berbatov och Bryan Ruiz som är vassa på motståndarnas planhalva, där jag vill sätta något frågetecken på lagets kollektiva försvarsspel.

Tottenham har frågetecken på offensiva pjäser i form av Clint Dempsey och Aaron Lennon. Skador sedan tidigare på mer defensivt inriktade spelare i Younes Kaboul och Sandro. Fulham har Mahamadou Diarra skadad sedan tidigare, i övrigt ser det bra ut.

Den senaste tiden har jag fokuserat en hel del på den här spelformen, främst med Gareth Bale som målskytt vilket har varit lyckat vid 4 av 5 tillfällen (de gångerna spelet har rekommenderats) med ett medelodds runt 2,50. Väljer dock att justera om spelet till dagens match, vilket känns motiverat med tanke på vilken utdelning han har haft från distans.

Gareth Bale imponerar, trots att han klev banan mållös förra helgen, enormt i nuläget och han har helt på egen hand varit direkt avgörande till en stor del av lagets framgångar sedan nyårsskiftet. Han är lagets främsta anfallsvapen och ett stort hot även mot dagens motstånd. Walesaren kommer till en hel del avslut och han får verkligen utrymme och utdelning för det han är bäst på i nuläget. Han är bra på att ta sig in i boxen med fart, men framförallt så har han visat prov på ett riktigt fint distansskott samtidigt som hans tillslag via fasta situationer ser än mer kliniska ut. Mycket kretsar kring yttern i dagsläget där han rör sig ganska fritt med sin vänsterkant som utgångsposition för att ta sig till avslutslägen, än mer nu att jämföra med tidigt in på säsongen.

Gareth Bale har nu gjort mål i 8 av sina 10 senaste matcher om man räknar in en landskamp, där han har stått för 10 av de 17 senaste målen som ”Spurs” har gjort. Totalt har det blivit 21 mål på 35 tävlingsmatcher med klubblaget under pågående säsong. En majoritet av dessa mål har kommit efter jul, det är med andra ord en rejält formtoppad spelare. Noterbart att 7 av de där 10 senaste målen han har stått för har skjutits in från utanför boxen. Positivt för idag att han var avstängd från veckans Europa League-spel, därmed bör han vara något utvilad efter tufft matchande.


Spelbolagen har dessvärre börjat snappa upp att den här liraren har börjat leverera mål på löpande band och därmed börjat sänka oddsen. Men den här varianten känns dock fortfarande intressant om man ser till att majoriteten skjuts in från distans. Spelar Gareth Bale att göra mål från utanför straffområdet. Testar även Gareth Bale över 1,5 mål till 4,65 (Betsson) med 1,5/10 units.

/Puyol