Efter en något tunn lördagsomgång i Premier League så har vi desto fler matcher framför oss denna söndag med ett antal intressanta matcher. Om man ser till viktiga positioner i toppen så är matchen på White Hart Lane av störst attraktionsvärde där Tottenham tar emot Everton med en Champions League-plats på spel. Ser man till vilken anfallskraft som saknas hos det ena laget så blir det här mitt drag för dagen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Everton
  • Spel: Tottenham under 0,5 mål
  • Odds: 3,90 @ Ladbrokes
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 15.05

Tottenham har, till viss grad, tappat en del av rytmen på slutet där man länge red på en förlustfri svit som numera är bruten. För några omgångar sedan var man 7 poäng upp på närmsta lag under CL-platserna, vilket har minskat till endast 2 poäng. Senast besegrades dock Swansea, vilket var långt ifrån enkelt men ytterst välbehövligt. Everton däremot har börjat hitta sin rytm på nytt där man nu är uppe i 3 raka segrar, något man inte hade lyckats med på strax över 3 år i ligasammanhang. Något tuffare uppgift här dock då det blir den första bortamatchen i ligan på nästan 1,5 månad.

Tottenham har några tråkiga avbräck i torsdagens Europa League-match där Gareth Bale, Aaron Lennon och William Gallas skadade sig, även om det sistnämnda knappast ses som något supportrarna ligger sömnlösa över natten för. Sedan tidigare saknas Jermain Defoe, Sandro och Younes Kaboul. Everton har alltjämt Marouane Fellaini och Steven Pienaar avstängda. Kevin Mirallas testas under dagen.

Inför dagens möte skiljer det 6 poäng mellan lagen och kanske är ”Spurs” något mer pressat. Man har haft en tendens och lite av en tradition att tappa placeringar i det här skedet av säsongen samtidigt som man börjar se något slitet ut. Everton, som inte har haft liknande förväntningar på sig, har kanske desto mindre att förlora och man har återigen börjat hitta segrarna utan att imponera alltför hårt, vilket kan vara imponerande i sig.

Stort fokus på hemmalaget här. Även när Tottenhams poängskörd var som allra mest effektiv så tycker jag ändå att laget i sin helhet kan ha fått ut mer än vad de har förtjänat ibland. Individuell skicklighet via bl.a. Gareth Bales fötter har varit ett huvudnummer där han under en period var inblandad i precis allt laget hade i anfallsväg. Att han sedan skadar sig på stopptid i en Europa League-match lagom inför slutspurten känns kanske något signifikativt då det kan bädda för att det inte kommer bli någon storstilad avslutning. I samma match skakade sig även Aaron Lennon medan anfallaren Jermain Defoe har varit borta sedan tidigare, alltså saknas lagets kanske tre främsta poängspelare i dagens match. Här tappar man en hel del fart och jag förväntar mig att man kommer hacka sig fram till och från under matchens gång där allt inte kommer flyta på över 90 min i anfallsväg. Noterbart att hela 13 lag i ligan har gjort fler hemmamål än Spurs den här säsongen.

Evertons försvarsspel är bra, inget direkt sensationellt, men i sina bästa stunder ett någorlunda pålitligt gäng i de bakre leden vilket man har visat på slutet då man inte har släppt in något mål i de 2 senaste ligamatcherna. En bonus att man har återfått målvakten Tim Howard och mittbacken Phil Jagielka efter skador. Kommer man rätt in i positionerna från start så borde man inte vara chanslöst till att återigen lyckas freda sitt mål.


Tror på en tät och målsnål batalj där det här alternativet och dess höga odds lockar allra mest. Spelar på att Tottenham får kliva av banan mållöst/Everton lyckas hålla nollan. Testas med en insats under medel.

/Puyol