Hämtar ytterligare ett spelobjekt från helgens Premier League-omgång där även söndagens andra match känns spelbar. En viktig match i London och White Hart Lane där båda lagen är i behov av en fullpoängare för att kunna ta ytterligare kliv och lämna mittenskiktet. Tottenham gästas av Everton i något som kan bli en trevlig tillställning där jag ändå anser att det ena laget känns aningen mer välmående. Tror nog att man kan ha bättre möjligheter till att lösa det här överspelet.

  • Match: Tottenham – Everton
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,60 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00 30/11

Tottenham stod för en någorlunda positiv inledning där man endast förlorade en av de 4 första matcherna, vilket inte är så farligt, där jag inte kunde tycka annat än att Mauricio Pochettino (Southampton) var ett högintressant namn på posten som manager – vilket jag alltjämt tycker att han är. Det där lyftet har dock inte kommit ännu och spelet har stagnerat där han inte har lyckats få till sin spelfilosofi från sydkusten. Även om man, att jämföra med fjolåret, inte släpper in fullt så lika många mål så är försvarsspelet över hela banan alltjämt ett frågetecken där man, till den här säsongen, har försökt spela in ett par nya namn i backlinjen samtidigt som exempelvis Vertonghen har stannat av i sin utveckling samtidigt som Kaboul får ses som en säkerhetsrisk bland de kvarvarande namnen. Bidragande orsaker till att man är sårbart på egen planhalva är också att man inte riktigt får till spelet på motståndets där man, sett till vilken procent man kan ha på bollinnehavet, inte skapar tillräckligt innan motståndet återerövrar bollen – något söndagens motstånd är någorlunda skickligt på.  Ser man till de senaste prestationerna i ligaspelet är det ganska anmärkningsvärt att man har enorma svårigheter just här hemma på White Hart Lane där man har förlorat 4 av 6 matcher. Senast mot Hull kunde underläget ha varit ännu större än 1-0 innan man lyckades vända efter att motståndet fick ett rött kort, något som även var fallet i bortamötet med Aston Villa tidigare under den här månaden.

Hemmalaget kommer till spel utan Nacer Chadli, Andros Townsend och Danny Rose. Kyle Walker är långtidsskadad sedan tidigare medan Kyle Naughton är avstängd. Frågetecken på Etienne Capoue, Younes Kaboul och Emmanuel Adebayor.

tottenham_200x200everton_200x200

Everton var riktigt nära att bryta sig in bland topp-4 under fjolåret, vilket hade gett laget en Champions League-plats under Roberto Martinez succéartade debutsäsong i den blåa delen av Merseyside. Med det att gå på var den något tveksamma inledning något förvånande, dock något man har vänt på nu. Senaste förlusten kom till i bortamötet mot Manchester United där insatsen ändå var fullt godkänd, sedan dess har man påbörjat sin klättring uppåt i tabellen där man är obesegrat över de 5 senaste ligamatcherna. Även om man inte har fått utdelning för det alla gånger så börjar man återigen känna igen det vägvinnande spelet från fjolåret där man sakta men säkert har börjat återfå några av de nyckelspelarna som har saknats till och från pga skadebekymmer. En bra insats senast mot ett svårslaget West Ham i ett par tongivande spelare frånvaro där man vann med 2-1 hemma på Goodison Park. Värvningen av veteranen Samuel Eto’o har varit ett intressant inslag där man nu har ytterligare en striker vid sidan av Romelu Lukaku som börjar hitta tillbaka efter att stundtals ha varit lysande under föregående säsong.

Bortalaget har försvarsspelarna John Stones och Antolin Alcaraz otillgängliga för spel sedan tidigare. Även James McCarthy och Bryan Ovideo utgår. Däremot förväntas man återfå Leighton Baines, Steven Naismith, Gareth Barry samt Steven Pienaar.


Båda lagen spelade i Europa League under torsdagen och roterade trupperna någorlunda friskt, så där borde det vara någorlunda jämnt. Hemmapubliken på White Hart Lane har varit otålig hittills och jag anser att man mycket väl riskerar att inte vara till någon större hjälp den här gången heller. Den främsta skillnaden mellan de båda lagen är, i mitt tycke, att gästerna är mer tydliga i sitt grundspel, mer rörligt och mer produktivt med bollen i ägo – detaljer som kan blotta bristerna i hemmalagets försvarsarbete i något större utsträckning än det exempelvis Stoke och Newcastle har lyckats med, två lag som trots allt har lyckats resa från den här delen av London med två mål i bagaget. Bortalaget att göra två mål i matchen spelas med medel.

/Puyol