Fortsätter på den inslagna vägen med spelobjekt från helgens Premier League-omgång där vi nu ska hoppa över till söndagens utbud. Omgångens tredje och sista derby hämtas från London och White Hart Lane där ett segt Tottenham tar emot ett Crystal Palace som har öppnat på ett väldigt spännande sätt. En farlig uppgift för hemmalaget vars brister kan synas mot ett motstånd som är väldigt giftigt i sina spelvändningar. Förväntar mig att ”Eagles” ska kunna komma loss på kanterna, bidragande till att den här spelformen känns väldigt intressant på förhand.

  • Match: Tottenham – Crystal Palace
  • Spel: Crystal Palace (lag 2) över 4,5 hörnor
  • Odds: 1,80 @ Bwin
  • Units: 5/5
  • Spelstopp: 14.30 20/9

Tottenham har inte förlorat sedan ligapremiären, en svår uppgift borta mot Manchester United, men det var först nu senast i helgen som den första fullpoängaren inkasserades och då såg det inte direkt särskilt övertygande ut. Efter 3 raka kryss besegrades Sunderland efter ett sent vinstmål efter ytterligare en oinspirerad insats där man alltjämt har svårt att etablera ett anfallsspel. Man är skickligt på att förflytta bollen, men man har förvånansvärt svårt att vinna mark och hitta de farliga ytorna i den sista tredjedelen av banan – bidragande till att man blir överspelat oftare än vad man borde. Ett Mauricio Pochettino-tränat lag ska vara mer effektivt i sitt försvarsspel än vad man är, där man har kommit lindrigt undan i några av föregående tillställningarna hittills under den här säsongen.

Hemmalaget kan sakna ett helg gäng mittfältare till den här matchen. Nabil Bentaleb är struken sedan tidigare och både Christian Eriksen samt Moussa Dembele, som var borta förra helgen, antagligen inte är redo ännu. Även frågetecken på Ryan Mason och Eric Dier.

tottenham_200x200crystalpalace_200x200

Crystal Palace kommer inför den här omgången in på en position bland topp-6, och även om jag har svårt att se det hålla över 38 omgångar så är en plats på den övre halvan av tabellen fullt realistiskt över en hel säsong. Alan Pardew har tagit över något som känns relativt intressant och är, i och med intåget av en sådan kvalitetsspelare som Yohan Cabaye, på god väg att etablera något som är mer än ett stabilt Premier League-lag. Förlusterna mot Arsenal och senast mot Manchester City på tilläggstid har varit hedersamma där man dessutom har hunnit besegra Chelsea på bortaplan, vilket säger en del om vilken hög kapacitet man kan träffa när man väl har sin dag. Även om man saknar en kvalificerad striker så har man ett oerhört intressant lag framåt där man har enormt mycket speed på flankerna, bidragande till att man kan ställa om spelet med framgång när det väl krävs.

Bortalaget saknar Joel Ward, Frazier Campbell och Marouane Chamakh sedan tidigare. Man har även frågetecken på Jason Puncheon, ett avbräck framåt, samt Damien Delaney, Joe Ledley och Connor Wickham.


Hittills har Palace skrapat ihop 4, 6 (Arsenal hemma), 6, 7 (Chelsea borta) och 4 hörnor i sina matcher. Tottenhams backlinje kommer få möjligheten till att kliva högt upp i banan – och det kommer passa gästerna väldigt bra. Jag är inte övertygad om hur pass väl man klarar av att föra matcherna hemma på Selhurst Park, men att attackera på kanterna med Bolasie och Zaha när man har ytor att gå på är något man får större möjligheter till här. Att Palace, sedan man tog klivet tillbaka till Premier League, har stått för två riktigt bra prestationer (om än utan att vinna) här på White Hart Lane ser jag inte som någon större slump. Man har ett spelsätt som stör ett hemmalag som inte är särskilt effektivt på att hålla fast bollen på motståndets planhalva. I fjol hade man 16 avslut och 12 hörnor här, året innan det kom man upp i 14 avslut och 11 hörnor, vilket är ganska så anmärkningsvärda siffror. Spelar en högre insats på hörnspelet på Palace här, bortalaget att skapa minst 5 hörnor i matchen. Både Bet365 och Unibet placerar sig under 1,7 ggr på den här spelformen.

/Puyol