White Hart Lane står som spelplats för ett av många London-derbyn denna säsong, den här gången kanske inte den mest prestigefyllda när Tottenham ska ta emot Crystal Palace. Två lag som ser ut att ha vänt på sina negativa trender där man eventuellt kan börja ta sikte mot bättre tabellplaceringar. Hemmalaget bär på ett skapligt favoritskap, lär äga en bra portion av bollinnehavet och komma till en hel del avslut. I teorin kan det tala för den här spelformen mot ett motstånd som troligtvis kommer vara väldigt defensivt inriktat.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Crystal Palace
  • Spel: Tottenham först till 9 hörnor
  • Odds: 2,10 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00 11/1

Tottenham hade ingen större lycka i förra helgens cupspel som resulterade i ett uttåg i North London Derbyt mot Arsenal. Rent spelmässigt råder det dock större förhoppningar kring laget där framförallt anfallsspelet har sett vassare ut på slutet och den nytillträdde managern, Tim Sherwood, är alltjämt obesegrad i ligaspelet med 3 segrar och ett oavgjort resultat. Man fick en lysande start på det nya året efter en imponerande insats på Old Trafford där Manchester United slogs tillbaka trots ett antal kompetenta spelare saknades.

Spurs skadelista har kortats ner avsevärt på slutet där Vertonghen, Paulinho, Sandro och Kaboul saknas sedan tidigare som alternativ till det centrala försvaret- och mittfältet. Frågetecken på Lamela och Naughton som eventuellt inte kan ta plats på bänken.

Lennon-and-Townsend-main-2463379

Crystal Palace har även dem stått för en stark vändning i takt med att säsongen har gått framåt där den första fjärdedelen av säsongen var allt annat en bra för nykomlingens del där man förlorade 9 av de 10 inledande ligamatcherna. Tony Pulis har sedan sitt intåg tagit poäng i 6 av de 10 efterföljande matcherna, vilket får ses som ett väldigt bra facit, där man med stormsteg har närmat sig lagen strax ovanför nedflyttningsstrecket efter den horribla inledningen. Avancemang i FA-cupen och innan dess var man inte långt borta från poäng mot ett Manchester City som har varit fruktansvärt bra på Etihad Stadium. ”Eagles” är helt klart på uppgång, man står dock inför ytterligare en svår bortamatch.

Inga större förändringar i truppen för bortalagets räkning där Guedioura, Hunt, Thomas och Murray har räknats bort sedan tidigare.


Båda lagen har alltså stått för skiften på tränarposten, och ser man till hur dessa managers föredrar att spela sin fotboll så kan det tala för att vi, i första hand för hemmalagets del, kan få se en del hörnsparkar i matchen. Tottenham kan eventuellt spela med Walker, Lennon, Rose och Townsend på flankerna, fyra spelare som är väldigt kvicka och som relativt frekvent söker inspelen. Det är ett Spurs som är mer direkta i sitt spel under Tim Sherwoods ledning där man har kommit upp i 20, åter 20 och 21 avslut mot mål i hans 3 tävlingsmatcher hemma på White Hart Lane så här långt med 7, 10 och 12 hörnor framåt. Kollegan hos motståndarlaget Crystal Palace, Tony Pulis, som är betydligt mer defensiv och försiktig än sin föregångare, kommer troligtvis sikta på att spela väldigt kompakt och centrerat i sitt försvarsspel, vilket man såg ett väldigt tydligt exempel på i mötet med Manchester City. Man stod upp väldigt bra i den matchen, där man inte hade några problem med att ge bort 12 hörnor till motståndarlaget, och man kan därmed uppmuntras till att spela på ett liknande sätt även här.

Tottenham att skapa och vara först till 9 hörnor testas strax under medel.

/Puyol