Vi fortsätter att leta efter spelobjekt i Premier League-fotbollen och inleder söndagen med det som får stå som dagens höjdpunkt i form av ett London-derby. Tottenham tar emot ChelseaWhite Hart Lane där det anmärkningsvärt nog är hemmalaget som har ett försprång, och en rejäl sådan, i tabellen. Anser att Spurs ska ha slagläge här och att man eventuellt kan dryga ut ledningen på 10 poäng.

  • Match: Tottenham – Chelsea
  • Spel: Tottenham 0 asian handicap
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 13.00 29/11

Tottenham startade trögt och imponerande inte nämnvärt rent spelmässigt, men man är alltjämt svårslaget och har växlat upp avsevärt i takt med att säsongen har gått framåt och nu framstår man nog som en seriös utmanare (på motståndets bekostnad) till topp-4 och en plats i nästa säsongs upplaga av Champions League. Mauricio Pochettino har stått för ett väldigt fint arbete och ser ut att ha hittat ett vinnande lag där rätt spelartyper har utvecklat laget ytterligare i nästintill samtliga spelmoment. Premier Leagues yngsta lag tar många meter per match, agerar med större trygghet i försvarsspelet och börjar nu även få utdelning för sin kreativitet. Ett väldigt imponerande facit på 13 mål över de 4 senaste ligamatcherna där man blåste West Ham, som har varit effektivt i sitt låga försvarsspel inledningsvis, av banan och innan landslagsuppehållet hade man gjort sig förtjänt av samtliga poäng i bortaderbyt mot Arsenal. Utöver att ett par spelare har tagit kliv framåt att jämföra med fjolåret så har exempelvis Toby Alderweireld säkrat upp mittlåset och oerhört viktigt att man nu äntligen har fått igång Harry Kane på topp.

Hemmalaget kommer till spel utan Dele Alli som är avstängd. Möjligtvis ett avbräck med tanke på talangens säsongsinledning. Betydligt mindre kännbart att Nacer Chadli och Alex Pritchard är strukna sedan tidigare. Frågetecken på Erik Lamela som ändå förväntas finnas med i matchtruppen.

tottenham_200x200chelsea_200x200

Chelsea har, för ovanlighetens skull, en bra vecka bakom sig med två goda resultat. Norwich besegrades i ligaspelet och det följdes upp med en behaglig bortavinst mot ett svagt Maccabi Tel-Aviv, något som bidrar till att man har ett någorlunda positivt utgångsläge inför den avslutande gruppspelsomgången i Champions League. Skulle man dock återgå till insatsen i förra helgens ligamatch så anser jag nog att framstegen var relativt små och att problemen alltjämt kvarstår. Man är inte lika stabilt och tryggt i sin defensiv där man bjuder på ovanligt mycket, och även om man har varit snålare på slutet och inte straffats lika hårt så är det ändå noterbart att man har släppt in dubbelt så många mål som söndagens motstånd. Man är även, alltjämt, fantasilöst och idéfattigt framåt där i princip endast Willian har vuxit ut till en riktigt fin pjäs medan de övriga komponenterna har stagnerat. Att så pass många pålitliga spelare inte har kommit upp i fjolårets nivå, samtidigt som man inte vinner lika mycket på sin fysik, är även starkt bidragande till de negativa resultaten där det är ganska anmärkningsvärt att Chelsea inte har vunnit mer än en tredjedel av säsongens ligamatcher hittills.

Bortalaget kommer till spel utan lagkaptenen John Terry i mittlåset då han gick sönder tidigare i veckan. Saknas gör även Thibaut Courtois i målet samt Radamel Falcao som ett alternativ på topp sedan tidigare. Noterbart att man även kommer till spel med frågetecken på både Cesc Fabregas samt Ramires.


Även den raka hemmasegern lockade enormt, men garderingen till inte alltför långt borta från dubbla insatsen känns också som ett väldigt bra alternativ. Ett Tottenham som är obesegrat sedan premiären mot ett Chelsea med många underpresterande nyckelspelare och med endast 5 lag bakom sig i tabellen – bidragande till att jag är relativt förvånad över att hemmalaget inte bär på ett större favoritskap. Gästernas grundkapacitet, speciellt när man presterar på max, bör vara högre att jämföra med motståndet men man har fortfarande inte visat upp någonting som antyder att man är nära nivåerna som förde laget till en ligatitel i fjol. Spurs ser ut att ha träffat rätt, agerar tryggt över hela banan och har (vilket inte alltid är fallet) hemmasupportrarnas förtroende i nuläget. Spurs har slagläge. Tottenham med ett asian handicap (0 är lika med insatsen åter vid ett oavgjort resultat) spelas strax över medel.

/Puyol