Fortsätter med inslag från Premier League-fotbollen och den 31:a omgången när vi ska hoppa över till söndagens utbud och vi inleder i London. Spel på White Hart Lane där Tottenham tar emot Bournemouth och där gästernas säsong börjar klarna alltmer så har hemmalaget alltjämt chansen att gå för guld. Favoritskapet känns spelbart och jag lockas nog av att gå för den raka hemmasegern.

  • Match: Tottenham – Bournemouth
  • Spel: Tottenham
  • Odds: 1,57 @ William Hill
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 17.00 20/3

Tottenham hade en resultatmässigt svag derbyvecka när man inte lyckades ta mer än en poäng av 6 möjliga i mötena med West Ham och Arsenal, bidragande till att gapet upp till Leicester står på just 5 poäng. Man är dock alltjämt det laget som närmast jagar serieledarna efter behagliga 2-0 borta mot Aston Villa, en match där man borde ha vunnit med betydligt större siffror, och så här långt har man visat upp en grundkapacitet som tyder på att man inte ska ge upp det här riktigt än. ”Spurs” har varit fantastiskt under Mauricio Pochettinos ledning, och hade det inte varit för tidigare nämnda Leicester så hade hyllningsrubrikerna varit större och tydligare, för så pass mycket har man utvecklats i samtliga spelmoment. Man är kreativt och rörligt framåt där man är det laget i Premier League som kommer till flest avslut mot mål, utöver att inget lag i ligan har lyckats stå för fler gjorda mål, och man sitter inne på ligans tätaste defensiven – något som i princip alltid har varit ett problem under föregående säsonger. Uttåg ur Europa League under torsdagskvällen där resultatet från det första mötet mot ett väldigt starkt Borussia Dortmund blev omöjligt att hämta in och Spurs har matchats relativt hårt, samtidigt så har man roterat truppen relativt väl där det i princip endast är förstemålvakten (Lloris) och mittbacksparet (Alderweireld och Wimmer) som har spelat en till två gånger i veckan. Till exempel så ställdes Kane, Dembele, Eriksen och Walker över helt och hållet i torsdags, vilket får ses som positivt här.

Hemmalaget får alltjämt klara sig utan Jan Vertonghen i mittlåset även om han har börjat träna igen, men han är inte redo för spel ännu. Ben Davies är också otillgänglig för spel som ett alternativ på vänsterbacksplatsen medan Clinton N’Jie är struken sedan tidigare. Eric Dier står som ett frågetecken.

tottenham_200x200bournemouth_200x200

Bournemouth har, i sin helhet, stått för en fantastisk säsong om man ser dagens tabellplacering som ett resultat för nykomlingen och de regerande mästarna av Championship. Man är nu, med 8 omgångar kvar, bara två poäng från den magiska 40-poängsgränsen och man skulle nog klara sig bra på säker mark med den nuvarande poängskörden också. ”Cherries” har lagt grunden under de senaste veckorna där man har tagit 10 poäng av 12 möjliga från de 4 senaste ligamatcherna och Eddie Howes manskap har i första hand vunnit rätt matcher nu när nedflyttningskandidaterna Newcastle och Swansea har besegrats efter varandra. Man spelar relativt fyndigt även på den här nivån och har rätt spelartyper för det med mycket kvickhet och kreativitet längs flankerna och defensiven har slipats till avsevärt att jämföra med det laget som faktiskt släppte in 5 bollar i säsongens första möte med Tottenham. Samtidigt ska det bli väldigt intressant att se hur man står sig nu, för man har ett något trögt mittlås och innan spelschemat blev aningen mer behagligt så hade man stora problem med spelvändningarna som Stoke och Arsenal stod för. Tycker inte heller att man har vunnit alltför många poäng på något vidare målvaktsspel där jag skulle lyfta fram Artur Boruc som en av de sämre förstamålvakterna i Premier League – även det intressant när man nu ska gå upp mot ett motstånd som kommer till väldigt många avslut.

Bortalaget kommer till spel utan Junior Stanislas och med frågetecken på Harry Arter. Callum Wilson och Tyrone Mings är långtidsskadade sedan tidigare.


De senaste veckorna har Leicester fått förtroendet mot Norwich och Newcastle till liknande odds, jag spelar Tottenham på liknande grunder här. Ett av de utpräglade topplagen, i en position att gå för ligatiteln, hade tryckts ner något lägre än så här. Spurs har varit väldigt jämnt över hela säsongen, visat upp en hög lägstanivå, förflyttar bollen väldigt väl över hela banan och har allt som oftast varit väldigt skickligt på att sätta pressen på den typen av fotboll som motståndet vill stå för. Även noterbart att Bournemouth, som har varit svårslaget på slutet (framförallt på bortaplan), har haft desto större svårigheter borta mot toppskiktet. Man besegrades West Ham (som då hade väldigt svårt att föra spelet) precis i säsongsinledningen och Chelsea under en period där man var som sämst, i övrigt har man varit relativt ineffektivt. Den raka hemmasegern på Tottenham synas med en insats strax över medel.

/Puyol