White Hart Lane står som spelplats när ”Spurs” gästas av Bolton i denna speciella cupmatch. Det första mötet blev som bekant avbrutet och uppskjutet efter en ytterst otäck incident när Bolton-spelaren Fabrice Muamba drabbades av en hjärtattack efter drygt 40 minuters spel och matchen ska nu spelas om. Går lite på känsla efter förutsättningarna och testar ett mindre spel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: FA-cupen, England
  • Match: Tottenham-Bolton
  • Spel: Under 2,5 kort
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.30 27/3

Kortspelen varieras och jag väljer de vid speciella tillfällen, allt som oftast är ett överspel att föredra i ett, exempelvist tungt rivalmöte eller när en övertaggad lirare sköter pipan.

…så, när det inte är något sk tungt rivalmöte och jag får lite känsla av att det kan bli en vänskaplig atmosfär kring det hela, så tror jag att det kan gå lugnt till ikväll. Engelska domare brukar ju inte vifta vid minsta lilla heller vilket gör att det här känns klokt på förhand.

De medierna jag har följt väljer att dra upp händelsen från det förra mötet mer än det sportsliga. Absolut inget konstigt med det, det visar att saker och ting är viktigare än fotbollen ibland. Det gäller även de Spurs-supportrar jag har hört något från som väljer att fokusera på Muambas tillfrisknande.

Jag är övertygad om att den där vänskapliga atmosfären runt omkring WHL kommer smitta av sig på spelarna också.

För inte så länge sedan rekades det ett kortspel på QPR (över 1,5 kort, hemma mot Liverpool) när Howard Webb stod som rättskipare. Då åkte vi på pumpen med noll kort (lämpligt nog skrapade QPR ihop hela 5 ”kortpoäng” i den efterföljande matchen).

Det var även han som dömde det här mötet som alltså blev uppskjutet för någon vecka sedan, och den där QPR-Liverpool matchen blev hans första uppdrag efter den tragiska händelsen senast på WHL. Även kvällens match döms av samma herre.

När det kommer till kritan så kommer ju båda lagen vilja vinna, självklart, men tror vi kommer få se en försiktig inledning med en del eftertanke, som kan sätta sin prägel en bra bit in på den här matchen. Jag väljer att spela på att blir max 2 kort i den här matchen med en låg insats. Kom ihåg att på Bet365 räknas ett direkt rött kort som 2 st till antalet.

/Puyol