Säsongsavslutning även på White Hart Lane i en av många matcher i den här Premier League-omgången som saknar någon större betydelse. Tottenham kommer inte kunna spela in sig bland topp-5 medan Aston Villa har säkrat sitt kontrakt, vilket kan bidra till en mer avslappnad attityd på banan. Gillar möjligheterna till ett par mål i den här tillställningen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Aston Villa
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,60 @ Betsson
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00 11/5

Tottenham kommer, förutsatt att man inte förlorar här medan ytterligare ett resultat går emot laget, sluta på en 6:e plats. En besvikelse i överlag, sett till vilka investeringar som gjordes efter försäljningen av Gareth Bale (Real Madrid), där man i första hand reagerar på hur man har presterat mot de övriga lagen i toppskiktet. Tim Sherwood har, sedan han tog över managerposten halvvägs in i säsongen, lyckats förbättra anfallsspelet där man går rakare på mål och man är relativt fyndigt framåt. Man är dock inte lika svårslaget som under föregångaren (André Villas-Boas) där man inte är fullt så lika försiktigt på egen planhalva. Man har en tendens att i match efter match stå för individuella misstag i försvarslinjen som ibland visar sig bli något kostsamma, och där har man något att jobba på inför den kommande säsongen. Senast i raden var Younes Kaboul som drog på sig en klumpig målchansutvisning, vilket gav bort derbyt till West Ham (förlust med 2-0) i en match där målvakten Hugo Lloris höll siffrorna nere.

Hemmalaget kan eventuellt återfå Vertonghen samt Capoue efter skador, båda står dock alltjämt som frågetecken. I övrigt, fortsatta frågetecken i försvarslinjen där Walker saknas sedan tidigare medan Kaboul är avstängd. Även Townsend och Lamela är otillgängliga för spel.

tottenham_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa säkrade kontraktet förra helgen när Hull City besegrades med 3-1, vilket var lagets främsta insats på ett flertal veckor. Trots förluster i 6 av de 8 senaste matcherna är allt gott tills vidare och man kan därmed gå vidare till ett nytt spelår i Premier League, man måste dock vara mer uppmärksamt på sin utveckling som inte har rört sig framåt de senaste säsongerna. En 15:e plats i tabellen följdes upp med en 16:e plats ifjol och det ser ut att bli något liknande till den här säsongen också med knapp marginal ner till nedflyttningsstrecket, beroende på resultatet här och på övriga arenor. Managern Paul Lambert har med relativt små medel försökt utveckla en spelidé som periodvis har sett skarpt ut där man har plockat ett par skalper under säsongens gång. Senast stod man emot Manchester City i närmare 65 minuter, en imponerande försvarsinsats fram tills dess även om det inte har varit lagets signum de senaste veckorna.

För bortalagets del stryks ett antal långtidsskador (Benteke, Kozak, Okore, N’Zogbia och Herd) sedan tidigare. Frågetecken på Albrighton, däremot återfår man Agbonlahor vilket får ses som ett stort plus (i Bentekes frånvaro) i anfallsväg.


Att det här är säsongens sista tillställning kan nog sätta sin prägel på den här matchen där jag misstänker att anfallsfotbollen kommer få tala. Tottenham, som har haft lätt för dagens motstånd (segrar i 7 av de 8 senaste tävlingsmatcherna med minst 2 gjorda mål framåt i samtliga av dessa matcher), kan dock ha en hel del att bevisa inför supporterskaran på White Hart Lane efter att nu har förlorat samtliga av säsongens 3 matcher mot lokalrivalen West Ham. Aston Villa stod upp bra mot City, men jag har väldigt svårt att se om man bemöter Spurs med samma respekt där jag inte tror att man kommer placera sig lika långt ner i banan i sina utgångspositioner. Och även om man saknar tyngden framåt så har man hel del fart framåt i Agbonlahor och Weimann som kommer kunna utmana hemmalagets backlinje, som i övrigt endast har hållit nollan intakt i en av sina 9 senaste ligamatcher, i djupled. Samtidigt har även bortalaget haft sina egna svårigheter i defensiven. Över lagets 8 senaste matcher har man ett snitt på 2,5 insläppta mål/match.

Vi går på överspelet, en insats strax över medel på att det blir minst 3 mål i matchen.

/Puyol