Då var det även dags att sparka igång ännu en Premier League-omgång, inledningsvis i London och på White Hart Lane där jakten på en plats ut till Europa går upp mot en kamp om ett nytt kontrakt. Tottenham tar emot Aston Villa i något som, sett till vilka spelartyper det finns att tillgå, kan bli något med fart och tempo i där jag gillar möjligheterna till mål – i alla fall att båda lagen ska kunna styra upp varsitt.

  • Match: Tottenham – Aston Villa
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,80 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 11/4

Tottenhams ambitioner och drömmar om en Champions League-plats har vuxit i takt med att den här säsongen har gått framåt där en stark period inleddes strax innan årsskiftet. Man har dock gått ner sig en aning på slutet, både prestations- samt resultatmässigt, där det tuffa matchandet över hela säsongen kan ha satt sina spår. Poängtapp i nyckelmatcher där man nu inte har lyckats vinna mer än 3 av sina 7 senaste ligamatcher har bidragit till att man nu är, med 7 matcher kvar att spela, 7 poäng från topp-4 vilket innebär att man måste gå nästintill rent under slutspurten. Via en seger här har man dock en god chans att knappa in på något av Manchester-lagen i och med att United och City möts under söndagen. 0-0 senast bort mot ett vilt kämpande Burnley i en tillställning som blev förvånansvärt tillknäppt att jämföra med det ”Spurs” hade visat upp under de föregående matcherna. De 11 tidigare ligamatcherna som Mauricio Pochettinos manskap hade varit inblandat i hade ett brutalt målsnitt på ca 4,27 mål/ligamatch.

Hemmalaget kommer till spel med frågetecken på Hugo Lloris i målet samt Kyle Walker till höger i backlinjen.

tottenham_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa kan, om det vill sig riktigt illa med övriga resultat, tvingas gå in i den kommande omgången i en position under nedflyttningsstrecket. Efter en lysande inledning på mars med dubbla vinster över West Brom, där man bland annat knep en plats till semifinalen i FA-cupen, och en storseger över Sunderland så har man nu inte fått med sig mer än en poäng från sina 3 senaste ligamatcher. Om man ser till att två av dessa matcher spelades hemma på Villa Park mot överkomligt motstånd så hade man nog önskat sig mer. Tim Sherwood återvänder till White Hart Lane där han hoppade in som ”caretaker” i fjol och har väl haft en någorlunda väntad effekt på detta Villa då han med en någorlunda offensivt balanserad spelfilosofi har bidragit till att man är betydligt skarpare framåt, men samtidigt något mer osäkert på den egna planhalvan. 3-3 under tisdagkvällen mot QPR i något som blev allt annat än en tillknäppt och låst tillställning kring nedflyttningsstrecket där Villa, sett till hur man dominerade den inledande halvan, i första hand borde vara aningen bekymrat över att man släppte förbi sig 3 bollar.

Bortalaget kommer, precis som senast, till spel utan Ashley Westwood, Scott Sinclair, Alan Hutton och Carles Gil. Aly Cissokho har saknats på slutet men kan eventuellt vara tillbaka i spel, alltjämt ett frågetecken dock.


Ladbrokes sticker ut en aning på den här spelformen där jag i första hand reagerar på det relativt stora hoppet mellan ett bortamål (1,57) till båda lagen att näta, där jag återigen vill tro att båda lagen kan komma med tillräckligt goda möjligheter till mål när Tottenham står på den ena planhalvan. Utöver att två av ligans absolut formstarkaste ”9:or” (Harry Kane och Christian Benteke) drabbar samman så är det här två lag som numera har sina främsta vapen och kort i anfallsväg där försvarsspelet och backlinjerna inte fungerar fullt ut som en enhet. Inför mötet med Burnley hade Spurs inte lyckats hålla nollan intakt i 10 tävlingsmatcher i följd och man har visat upp tendenser till att, även när man kan agera stabilt över större perioder av matcherna, släppa upp och bjuda sina motståndare i farliga ytor. Villa har nu gjort 15 mål på 9 matcher under Tim Sherwoods ledning där man nu har flyttat upp utgångspositionerna lite högre upp i banan och man har så pass mycket speed att man kan såra motståndet när man väl får komma rättvända med boll. Samtidigt så hade man enorma problem mot QPR:s mer individuellt skickliga lirare vilket bidrog till 3 insläppta mål och där har dagens hemmalag fler och större kvalitetsspelare i de offensiva positionerna. Båda lagen att göra mål i matchen spelas med medel.

/Puyol