Lördagen är äntligen här och så även Premier League-fotbollen där ännu en högintressant omgång väntar – så även en högintressant match som inleder och sparkar igång den här helgen med ett London-derby på White Hart Lane där Tottenham tar emot Arsenal. Två poäng skiljer de båda lagen emellan med hett eftertraktade Champions League-platser på spel. Bidragande till att det här, i vanlig ordning, kan utveckla sig en het tillställning och sammandrabbning där korten måste testas med dagens domare.

  • Match: Tottenham – Arsenal
  • Spel: Över 5 kort (asian)
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 13.45 7/2

Tottenham har, efter en trög inledning, sakta men säkert börjat hitta rätt där managern Mauricio Pochettino måste utvärderas med ett fullt godkänt betyg för det Spurs har styrt upp de senaste veckorna. Man är klara för finalen i Carling Cup, man är vidare i Europa League men framförallt, man har topp-4 och därmed en Champions League-plats i sikte. 3-0 senast borta mot West Brom och man har nu endast förlorat en av sina 9 senaste ligamatcher där man blir mer och mer bekväma i sitt grundspel och den spelmodellen som argentinaren vill gå efter. Till skillnaden från säsongsinledningen har man även börjat producera mål där Harry Kane har visat sig vara den strikern man har behövt. Drygt hälften av målen som har gjorts i ligaspelet har kommit till över de 8 (av totalt 23) senaste ligamatcherna som har spelats.

Arsenal stod möjligtvis inte för någon trög inledningen, däremot så har man varit något ojämnt i överlag – dock något man har fått ordning på och det är nu ett Gunners som har skrapat ihop ett gäng imponerande resultat. 3 segrar i följd med nollan intakt efter taktiska triumfer borta mot Manchester City (2-0) och nu senast Aston Villa (5-0), vilket fullbordade lagets 8:e seger över de 11 senaste ligamatcherna. Man är även vidare i FA-cupen samt Champions League-slutspelet, den positionen får dock ses som prio ett  där topp-4 är ett måste – en position som hade varit deras inför den här omgången om Southampton inte hade varit ett mål (målskillnad) bättre. Senast var man sylvasst framåt, även i Sanchez frånvaro, där framförallt omställningsspelet var lysande. Återstår att se om det spelmomentet kan vara vägvinnande även idag.

Hemmalaget kommer till spel med en fullt ordinarie trupp utan både skador och avstängningar. Bortalaget har inga nya skador i laget, däremot saknas Alexis Sanchez, Alex Oxlade Chamberlain, Mathieu Debuchy, Jack Wilshere, Mikel Arteta samt Abou Diaby sedan tidigare.

tottenham_200x200arsenal_200x200

De här tillställningarna brukar bli väldigt intensiva och har traditionellt sett även blivit väldigt målrika genom åren. Det är först nu på slutet som det har lugnat ner sig något där de 4 senaste mötena inte har bjudit på mer än 6 mål totalt. Jag väljer dock att använda intensiteten till ett kortspel, trots att jag hade föredragit att ha antingen Wilshere eller Arteta (Arsenal) på banan. Tillräckligt bör dock tala för en tät sammandrabbning med en hel del närkamper i det som är det mest laddade mötet här i London där väldigt viktiga poäng står på spel. Tror därmed att det kan smälla någorlunda tidigt och att rätt typ av domare kan ha den här uppgiften till spelets fördel.

Martin Atkinson står som domare i detta North London Derby. Hittills under den här säsongen har han snittat 4,1 kort per ligamatch, vilket han är i topp med, och det är en förhållandevis hög siffra i Premier League där domarna kan visa upp en relativt hög toleransnivå. Tycker att han kan blanda och ge en hel del i sin bedömningsnivå där han inte viker sig för att skicka upp korten och det här är en match som bjuda på en hel del. Hans två främsta uppgifter under den här säsongen har varit Chelsea-Arsenal samt Manchester United-Liverpool, i båda tillställningarna delade han ut 7 gula kort. Höstmötet på Emirates (1-1) de båda lagen emellan slutade med hela 9 gula kort medan fjolårets match här på White Hart Lane landade på 8 st.


Strax över medelinsatsen spelas på över 5 kort (asian) i matchen. Det spelalternativet innebär att det krävs 6 kort för vinst, men man återfår hela insatsen om det stannar på exakt 5 kort. Notera att hos Bet365 räknas ett rött kort som två stycken till antalet, oavsett om det är ett direkt rött kort eller efter två gula på en och samma spelare.

/Puyol