Söndagens enda Premier League-match är en riktig höjdare. Det kanske häftigaste London-derbyt av de alla står framför oss och av tradition brukar vi bjudas på en del fotbollsgodis när de här lagen drabbar samman. Tottenham tar emot Arsenal på White Hart Lane i något som förhoppningsvis blir en fin show även här, men den här gången väljer jag att återigen förlita på en individuell prestation när Tottenham är inblandat.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Arsenal
  • Spel: Gareth Bale, målskytt
  • Odds: 2,33 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00

Två lag som inte imponerar fullt ut varje gång men som ändå får med sig resultaten, med skillnaden att dagens hemmalag gör det något mer kontinuerligt och har gjort det över en längre period – vilket blir imponerande, trots allt. Tottenham är nu obesegrade i 11 raka ligamatcher varav 3 uddamålssegrar mot West Ham, Newcastle och West Brom. Det är något man har gemensamt med sin värsta London-rival då även Arsenal har 3 raka uddamålsvinster bakom sig i ligaspelet. Man har 4 poäng upp till dagens motstånd, något Arsene Wenger säkerligen vill krympa om hans manskap ska nå Champions League-gruppspelet till nästa säsong, något man aldrig har misslyckats med tidigare med fransmannen vid rodret.

Arsenal vann höstmötet med hela 5-2 där ”Spurs” tog ledningen via Emanuel Adebayor som fick ett hjärnsläpp kort därefter mot sitt gamla lag vilket gav motståndarna utrymme till att spela hem matchen på ett bekvämt sätt. Tottenhams andra mål gjordes av Gareth Bale.

Tottenham kommer till spel utan Clint Dempsey. Younes Kaboul, Sandro och Tom Huddlestone saknas sedan tidigare. Jermain Defoe är åter frisk och lär finnas med i truppen. Arsenal saknar Bacary Sagna, Kieran Gibbs och Abou Diaby.

Managern har all anledning att vara nöjd över sin guldklimp

Sett till de senaste resultaten så känns det lämpligt att damma av denna och hoppas på ytterligare en favorit i repris. Den 14:e (Lyon, Europa League) samt 25:e (West Ham, Premier League) februari rekommenderades samma spel med sidospel därtill och det med enorma framgångar. Ser därför ingen anledning till att sluta.

Gareth Bale har, tillskillnad från sitt lag som inte riktigt kommer upp i nivå i perioder av sina matcher, imponerat stort den senaste tiden, då han helt på egen hand har varit direkt avgörande till den senaste tidens poängskörd. Han är lagets främsta anfallsvapen till kvällens motståndare så även idag.

Mycket kretsar kring yttern i dagsläget. Han rör sig ganska fritt med sin vänsterkant som utgångsposition för att ta sig till avslutslägen, än mer nu att jämföra med tidigt in på säsongen. Till det får han verkligen utrymme och utdelning för det han är bäst på, och tillslaget via fasta situationer har sett otroligt rent ut. Idag kommer han i första hand gå upp mot Carl Jenkinson, och där ska han ha ett ännu större övertag än mot Bacary Sagna som är skadad.

Walesaren har nu gjort 8 av lagets 10 senaste mål. Han har gjort mål i 6 av sina 7 senaste matcher om man räknar in en landskamp. Totalt har det blivit 19 mål på 32 tävlingsmatcher med klubblaget under pågående säsong. Mer än hälften av dessa mål har kommit efter jul.


De här matcherna har en tendens att bjuda på en hel del mål (båda lagen har gjort mål i 17 av de 20 senaste drabbningarna lagen emellan där de 5 senaste matcherna har slutat på 7, 7, 3, 6 och 5 mål) men i dagsläget lockas jag mer av det här individuella spelet. Den här liraren har verkligen toppat formen och jag vill nog tro att han kan spela en avgörande roll på nytt. Gareth Bale spelas som målskytt.

Testar dessa sidospel ännu en gång samt ytterligare ett inslag till matchen:
Gareth Bale att göra mål från utanför straffområdet 4,75 (Unibet) 1/10 units
Gareth Bale över 1,5 mål 6,70 (Betsson) 1/10 units
Över 4,5 mål 5,00 (Bet365) 1,5/10 units

/Puyol