Premier League-fotbollens supersöndag avrundas med en hyfsad batalj som bjuder på ytterligare ett rivalmöte. Ett klassiskt North London Derby där Tottenham och Arsenal gör upp om värdefulla poäng på White Hart Lane. Det brukar bli trevliga tillställningar mellan dessa lag och intensiteten lär vara hög även idag där båda bör vara revanschlystna efter veckans äventyr ute i Europa. Tror att vi kan få se ett par kvalificerade målchanser från de båda lagen och att de får anledning att fira vid ett tillfälle vardera.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Arsenal
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,73 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00 16/3

Tottenham har varit väldigt mycket upp och ner under säsongens gång men trots det bibehållit en relativt bra position i den nedre delen av toppskiktet. Däremot så har de svaga resultaten på slutet, vilket har satt managern Tim Sherwood under viss press efter endast 3 månader som huvudansvarig, bidragit till att Champions League-platsen kan bli väldigt svår att uppnå. 6 poäng upp till dagens motstånd som innehar den positionen, som dessutom har en match mindre spelad, innebär att ”Spurs” måste vrida upp poängproduktionen rejält. Man har även ett väldigt svårt resultat att vända den kommande veckan efter att ha släppt in 3 bollar hemma mot portugisiska Benfica under torsdagkvällen i något som känns som ett högst troligt respass ur Europa League. För att återknyta till managerns situation, stor kritik mot försvarsspelet där man förlorade med 4-0 innan dess i London-derbyt mot Chelsea där man stod för många individuella misstag.

Hemmalaget kommer till spel utan kaptenen Michael Dawson i mittlåset då han utgick med en skada förra helgen. Etienne Capoue, Vlad Chiriches och Erik Lamela stryks sedan tidigare. Frågetecken på ytterbacken Kyle Walker som kommer testas under dagen.

emmanuel-adebayor-11

Arsenal är tillbaka i ligaspelet efter att ha fått ledigt förra helgen där man lyckades avancera i FA-cupen där en väldigt imponerande insats mot Everton har gett plats i semifinalen, något som får ses som en fullt överkomlig uppgift till den första titeln på många år sett till de kvarvarande lagen. Det har dock inte gått fullt så lika bra på övriga fronter med uttåg ur Champions League i veckan, vilket var väntat sett till resultatet i hemmamötet med Bayern München, samt bortaförlust mot Stoke i den senaste ligaomgången. ”Gunners” har därmed tappat sin position i toppen som man annars höll väldigt bra inledningsvis i det som såg ut att bli en av de bättre säsongerna på länge, skador och annat har dock i vanlig ordning förstört rytmen något, vilket inte har underlättat under det täta spelschemat.

Senast ut för bortalaget är Mesut Özil, ny på skadelistan där Jack Wilshere också ingår sedan dryga veckan tillbaka. Aaron Ramsey, Theo Walcott och Abou Diaby är borta sedan tidigare. Frågetecken på en ytterback även här där Kieran Gibbs är osäker för spel.


Arsenal har vunnit båda säsongens möten (liga samt cup) hittills med 1-0 samt 2-0 på Emirates, ett något avvikande resultat där traditionens makt var mer påtaglig innan dess där just den här spelformen hade kickat in i 16 av de 18 föregående mötena de båda lagen emellan. Det har varit än mer tydligt när lagen har drabbat samman här på White Hart Lane där båda lagen har kommit med i målprotokollet i 18 av de 19 senaste tävlingsmatcherna. Jag vill ge detta rimliga möjligheter även idag.

Så som Tottenham spelar i dagsläget ska den här spelformen inte vara långt borta. Under Andre Villas-Boas ledning var Spurs mer försiktigt och metodiskt i sitt spelsätt. Anfallsspelet var uddlöst men man släppte till väldigt lite mål. Med Tim Sherwood vid rodret har man lyft fram ytterligare en gubbe på topp, ett väldigt lyckat drag i och med att Emanuel Adebayor (bilden) har sett väldigt bra ut sedan han fick chansen, där man spelar något rakare och försöker sätta den första bollen på djupet något tidigare. Här är Spurs alltjämt relativt bra och man kan kontrollera matcherna väl, men samtidigt är man väldigt sårbart på egen planhalva där man har varierat kollektiva såväl som individuella misstag i försvarslinjen. Arsenal, som ännu inte har hållit nollan intakt på bortaplan under det nya året, har trots skador på offensiva positioner alltjämt viss kvalitet framåt där man borde kunna hitta sina kombinationer med det försvaret motståndet visar upp.

Båda lagen att göra mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol