En fullspäckad helg väntar och på Hisingen i Göteborg får vi se Torslanda ta emot Helsingbogs Akademi som kommer på besök. Helsingborgs unga killar har haft det tufft säsongen igenom och placerar sig sist i tabellen medan Torslanda kämpar för en uppflyttningsplats. Torslanda är enligt mig det starkaste laget i serien då man håller en jämn och bra nivå varje match. Man kommer leverera igen, som man så ofta gör på hemmaplan och jag hittar ett fint spel. Häng med!

  • Match: Torslanda IK – Helsingborgs IF Akademi
  • Spel: Torslanda IK 1/1 (Halvtid/Fulltid)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 14.00

Kollar vi inledningsvis på Helsingborgs prestationer så kan man säga att dem inte imponerar. Man har inte tagit en seger på flertalet matcher och ett facit på 2-5-8 talar för sig. Det är framförallt försvarsspelet som varit uselt och det syns hur svårt man har att mäta sig i seniorfotboll. Senast åkte man på förlust mot Lindome med 1-3, just precis för att man inte kan täppa igen bakåt. Man har svårt för motstånd som spelar mycket på fysik och idag möter man ett Torslanda som har den egenskapen. Hade man mött ett lite enklare motstånd skulle jag kanske kunna se något här, men då man möter toppen ser jag inget annat än en förlust. Avslag!

Hos Torslanda är det betydligt ljusare glimtar och man placerar sig på en tredjeplats i tabellen, endast två poäng bakom ledande Tvååkers. Det är framförallt på hemmaplan man har kommit upp i nivå och ett facit på 5-0-2 är inget att leka med. Nämnvärt inför detta möte är även att ett nyförvärv har tillkommit i Hampus Furublad från GAIS, vilket är intressant. Senast slog man Ytterby med 2-1 på hemmaplan och nu är det nya tag mot ett ungt Helsingborg. Utifrån egna erfarenheter vet jag att det är svårt att spela mot ett fysiskt motstånd som Torslanda och jag tror Helsingborg inte har någon chans. Spik!

Torslanda är storfavoriter och det med rätta. Jag väljer att lira en annan lina där Torslanda ska leda halvtid och vinna fulltid då ett odds till 1,80 är klart spelvärt. Det lär bli gasen i botten från start till mål och jag plockar denna lina med en insats på strax över medel!