Livsviktig match som väntar i Toronto inatt där hemmalaget idag tar emot Tampa Bay. Båda lagen kämpar om den sista slutspelsplatsen i Atlantic Division så självklart är det en viktig match. Idag kommer det bli ett huvudspel på en vinnare och ett sidospel på ett skottspel med låg insats.

  • Match: Toronto – Tampa Bay
  • Speltips: Toronto ML
  • Odds: 2.13 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/3, 01.05

Toronto spelade igår mot Detroit och man förlorade med 3-2 trots att man gjorde en riktigt bra match. Idag är man back-to-back och det är väl det som jag ser som det lilla minuset idag. Förmodligen är det därför man står som underdog idag, vilket jag inte förstår egentligen. Jag kan köpa att oddsen ska vara jämna här, men jag tycker Toronto ska vara favoriten här. På hemmaplan är man giftiga och har faktiskt vunnit 22 av 34 matcher hittills. Det är ett helt okej facit och betydligt bättre än vad man är på bortaplan. Toronto är ett av de lag som släpper till flest skott mot eget mål, men man ska komma ihåg att det är deras bortasnitt som höjer upp snittet rejält. Visst, man släpper till en hel del skott hemma också, men inte alls i samma utsträckning. Tittar man på pappret och jämför mot Tampa Bay så tycker jag att Leafs är det klart bättre laget. Tampa har ett par toppar, men det känns på nåt sätt som att Toronto har en klart bredare trupp. Leafs har en del sega backar och det kan vara en anledning till att man släpper till en hel del skott. Tampa är inte det mest tempostarka laget och jag tycker deras spel bör passa Toronto riktigt bra. Hemmalaget har inga nämnvärda skador förutom Dave Bolland och målvakten Jonathan Bernier. I målet startar istället James Reimer och jag ser inte det som något större avbräck då han är riktigt bra han också.

phil-kessel1

Tampa Bay är inne i en fin trend och har tre raka segrar att stoltsera med. Det har dock varit mot lag som för tillfället är helt under isen. En annan sak är att Tampa har spelat hemma en lång tid och nu är det dags för match på resande fot igen. Som de flesta vet så är Tampa Bay ett lag som älskar att spela på hemmaplan. Där är man vassa och har gjort en massa mål. På bortaplan är man lite som ett annat lag och man spelar inte alls med samma självförtroende. Det är alltid en liten omställning att byta rutiner sådär när man haft hemmamatcher ett tag och jag förstår faktiskt inte att Tampa är såpass stora favoriter som man är. Deras försvarsspel tycker jag är under all kritik och nu möter man ett av de vassaste hemmaoffensiverna i ligan. Inbördes denna säsong så har faktiskt Toronto vunnit båda matcherna. Leafs har även vunnit 7 av 10 senaste matcherna lagen emellan. Jag ser hemmalaget som favoriter i denna match också.


Det är två lag som spelar klart bäst på hemmaplan som möts ikväll. Jag tycker dessutom att Toronto har ett vassare lag på pappret och tycker definitivt att Leafs ska vara knappa favoriter. Mitt spel idag blir alltså Toronto ML till oddset 2.13 hos Betsson. Spelet finner ni hos Betsson och spelas med 6 units. Det blir även ett sidospel i matchen och det blir Toronto flest skott på mål till oddset 4.30. Det oddset finner ni hos bwin och spelas med den låga insatsen på 1 unit. Tycker oddset där är alldeles för högt.

Toronto ML (2.13) – 6/10 units
Toronto flest skott på mål (4.30) – 1/10 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden