Det är dags för säsongens tredje möte lagen emellan och jag tror på en liknande matchbild som det varit de två första matcherna. Båda lagen har fått ett par dagars vila och det bör vara full fart från start när Pittsburgh gästar Toronto Maple Leafs.

  • Match: Toronto – Pittsburgh 
  • Speltips: Över 6.0
  • Odds: 1.96 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/3, 00.05

Toronto trodde jag absolut inte skulle inneha en av slutspelsplatserna såhär när drygt halva säsongen gått. Det är bara att lyfta på hatten för dem, men samtidigt måste man kunna ”knyta ihop säcken” också. De sista matcherna har man haft en liten svacka och nu måste man se till att reparera laget, framförallt framför egen målvakt där det varit otroligt rörigt. James Reimer har inte heller övertygat i kassen så det finns som sagt ett par anledningar varför man börjat släppa in mål på rullande band. Tittar man på Torontos sju senaste matcher så har man släppt in hela 29 mål och det duger absolut inte. Kanske är man tillbaka till normal klass och som förväntat missa slutspel? Så länge man är såpass virriga i egen zon och inte Reimer/Scrivens lyfter sitt målvaktsspel så kommer det bli en jobbig avslutning. Phil Kessel däremot har äntligen börjat producera och han har faktiskt gjort fem mål på slutet under lika anta matcher. Det är verkligen en boost för laget som i början av säsongen inte kunde förlita sig på Kessels klubba som man kan idag då hans form var riktigt dålig från start. Ska vi återigen ta de sista sju matcherna som exempel när det gäller offensiven för Toronto så har även det snittet varit relativt högt. Man har gjort 24 mål framåt och totalt under dessa matcher så har 5 av 7 matcher slutar över linan 6.0. De övriga två har slutat med exakt sex mål. Vi kan alltså konstatera att man är ett målglatt lag både framåt och bakåt. Inbördes mellan lagen de tio senaste matcherna har sju av matcherna slutat med minst 7 mål. Båda de tidigare mötena har slutat av linan (5-2 & 5-4).

Maple Leafs Overall Scoring: 3.0
Maple Leafs Home Scoring: 2.9
Maple Leafs Overall Defense: 2.8
Maple Leafs Home Defense: 2.9
Maple Leafs Scoring Against Penguins 10 Games:  3.4
The total has gone OVER in 5 of Toronto’s last 5 games
The total has gone OVER in 4 of Toronto’s last 5 games at home 

Pittsburgh fortsätter att dominera i sitt spel offensivt. Senast mötte man Boston hemma och vann tillslut efter en mäktig vändning från 0-2 till 3-2 på några få minuter i sista perioden. När matchen var slut så kändes det ändå ganska rättvist då man var det klart bästa laget under hela matchen och stängde ner Boston riktigt bra. Sanningen var att Pittsburgh borde gjort något extra mål tillochmed,mene en storspelande Anton Khudobin stod i vägen. Bruins var inte bra utan ville mest försvara sig under hela matchen. Antingen berodde det på att de var trötta i benen sedan matchen dagen innan eller så gjorde Pens dem dåliga. De två mål som Boston gjorde var återigen misstag från backsidan. Eller misstag och misstag kanske man inte ska kalla det, men det är inte första gången denna säsong som Pittsburgh är alldeles för klena framför eget mål. Det defensiva har inte varit hundra och så länge det inte funkar fullt ut så känns överspelen nästan alltid bra. Offensivt behöver vi knappt diskutera då man på de sista fem matcherna gjort 23 mål. Sidney Crosby är brutalt bra för tillfället och det förvånar mig om han skulle gå poänglös i två raka matcher. Evgeni Malkin är i skrivande stund ett frågetecken. Dessutom har varken Marc-André Fleury eller Thomas Vokoun rosat marknaden på sista tiden.

Penguins Overall Scoring: 3.7
Penguins Road Scoring: 3.7
Penguins Overall Defense: 3.0
Penguins Road Defense: 2.9
Penguins Scoring Against Maple Leafs 10 Games: 3.4
The total has gone OVER in 5 of Pittsburgh’s last 6 games
The total has gone OVER in 5 of Pittsburgh’s last 6 games on the road
The total has gone OVER in 13 of Pittsburgh’s last 17 games when playing Toronto
The total has gone OVER in 10 of Pittsburgh’s last 14 games when playing on the road against Toronto 

—————————————————————————————————————————–

Båda lagen är halvtaskiga bakåt för tillfället och Pens har en offensiv som skulle kunna lösa linan hyfsat bra själv. Tror återigen på en målrik match lagen emellan därför spelar jag över 6.0 mål till oddset 1.96 hos Pinnacle med insatsen 6 units. Insatsen återbetalas om matchen slutar med exakt sex mål.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden