Inatt väntar en match mellan Toronto och Pittsburgh. Rent historiskt brukar detta vara två lag som bjuder upp till riktigt sevärda matcher lagen emellan. Jag tror inte direkt på ett undantag denna natt utan kommer inrikta mig på ett skottspel.

  • Match: Toronto – Pittsburgh
  • Speltips: Över 60.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/10, 01.05

toronto_200x200Toronto förlorade sin första match i onsdags med 4-3 efter att Montreal avgjort med ynka 47 sekunder kvar av den tredje och sista perioden. Jag tycker man hade ganska bra kontroll på Montreal under hela matchen förutom en liten del av den andra perioden. Däremot så visade man återigen upp de problemen man hade under hela förra säsongen. Man är väldigt offensiva, framförallt hemma i Air Canada Centre, vilket man också visade direkt. Man satte full fart framåt och Montreal visste om detta och utnyttjade detta på bästa sett. Man fick aldrig något vidare tryck på Toronto, men som jag skrev innan så blev det en hel del ytor i mittzon och kontringarna var livsfarliga flertalet gånger. Man ändrade inte sitt spel på hemmaplan under hela förra säsongen så jag har svårt att tro att man ska ändra på det till just den här matchen. Man kommer försöka vara spelförande idag också för jag tror att man måste göra ett par mål denna afton för att ha chans mot ett offensivt starkt Pittsburgh. Framåt skapar man nästan alltid chanser på något vis och det ska man klara av att göra idag också.

pittsburgh_200x200Pittsburgh startade säsongen utmärkt med en 6-4 vinst hemma mot Anaheim. Sidney Crosby visade storform direkt och stod för två mål och en assist. Till den här säsongen har man en ny coach vid namn Mike Johnston och det kanske tar ett litet tag innan hans typ av spel sitter för alla spelarna, men jag blev ändå imponerad av hur det såg ut och det kan kanske bli riktigt lovande i framtiden. Framåt skapade man otroligt mycket och just Johnston är väl lite känd för att hans offensiva spel är ganska rakt på mål. Det är något som bör passa Pittsburgh ganska bra tycker jag med tanke på att man spelade lite likt det förra säsongen och har många vassa forwards. Man kommer idag få mängder av lägen till att gå på kontringar när Toronto gör sina misstag i offensiv zon. Pens är mer offensiva än vad Montreal är och man tar oftast chansen till en målchans om man får den. Montreal har en tendens att vända hem ibland. Jag skulle bli förvånad om inte Pens kommer upp till runt 35 skott idag. Bakåt släppte man till 29 skott på hemmaplan i första matchen och tror man kommer släppa till minst 30 idag. Dels för att Toronto är offensiva och dels för att Pittsburgh visade upp lite tendenser till förra årets försvarsspel. Dessutom har man tappat två backar som täckte väldigt många skott.


Tittar man på lagens första matcher så ser man likheter mot förra säsongen. När Toronto spelar på hemmais så tappar man ofta mycket puck i anfallszon 0ch har sällan med sig en tredje man med hem utan kontringarna blir farliga nästan varje gång. Jag tror på en rolig match där vi får se full fart åt båda håll, dvs mängder med skott. Mitt spel denna afton blir över 60.5 skott på mål till oddset 1.85. Insatsen blir 6 units och spelas hos bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden