Inatt möts två lag i bra form. Toronto tar emot ett slutspelsjagande Philadelphia och alla poäng är viktiga. Flyers har tre raka vinster och detsamma gäller Toronto. Jag tror ändå det kommer bli en riktigt tuff match för ett av lagen.

  • Match: Toronto – Philadelphia
  • Speltips: Toronto ML
  • Odds: 1.70 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 5/4, 01.05

Toronto ligger just nu på en femteplats i Eastern Conference med fem poäng ner till den sista slutspelsplatsen. Med andra ord är man på ganska ”säker” mark och det ska bli kul att se Toronto i ett kommande slutspel, om man nu tar sig så långt. Spelet har sett bra ut och framåt har man varit bra hela säsongen. Nu sista halvan har även deras största stjärna Phil Kessel börjat producera också. Det största utropstecknet har ändå varit Nazem Kadri. En ung spelare som äntligen fått sitt stora genombrott efter att ha blandat AHL-spel med ett par matcher i NHL under de senaste säsongerna. Hans straffar och teknik är helt magiskt rolig att titta på. Målvakten James Reimer har varit en stor anledning till Leafs framgångar under säsongen. Han startade lite halvdåligt, men har nu sista tiden varit riktigt bra. Han har faktiskt bara krediterats med fyra förluster under full tid denna säsong på 22 spelade matcher. Nu är dessutom laget i bra form och det är första gången på många år som man hållit sig undan ”trade deadline”, mycket tack vare att man förmodligen är riktigt nöjda och har haft en bra stämning hela säsongen igenom. Man är ungefär lika starka på hemmaplan som på resande fot och spelar även på samma sätt. Laget är dessutom väldigt effektivt när man kommer till att göra mål. Mot ett bortasvagt Flyers ska man ha bra chans. Toronto har inga nämnvärda avbräck förutom Clarke MacArthur.

Maple Leafs Overall Scoring: 3.1
Maple Leafs Home Scoring: 3.1
Maple Leafs Overall Defense: 2.8
Maple Leafs Home Defense: 2.9

Philadelphia är faktiskt det lag av dessa två som får jaga detta år. Man befinner sig just nu fyra poäng från en slutspelsplats och som vanligt är laget omtalat i media. Målvaktssidan har varit för dålig och framförallt på bortaplan. Nu har man också bytt till sig Steve Mason. En målvakt som de spår på sikt ska kunna slå ut Ilya Bryzgalov, vilket inte heller behöver vara så svårt. Han kommer iallafall ge Ilya lite avlastning mellan matcherna som han knappt fått under hela säsongen. Till kvällens match startar ändå Bryzgalov och hans form är helt okej då han tagit tre raka vinster med sitt Flyers. Det har dock varit på hemmaplan och hans insatser har inte heller varit helt prickfria, trots att man vunnit matcherna. Offensiven har funkat bra sista 3-4 matcherna och det är därför man vunnit matcher. Men som sagt så har man spelat på hemmaplan ett bra tag och det är där man är som bäst. På bortais är man inte alltför lyckosamma hittills. Man har faktiskt bara vunnit 4 av 17 bortamatcher denna säsong och självklart sitter det i huvet. Bryzgalovs bortastats är ingen höjdare direkt och dessutom har han redan förlorat två matcher mot Toronto denna säsong. Flyers har faktiskt inte vunnit på bortaplan sedan den 20 februari när man slog tillbaka Pittsburgh. De lär få en tuff resa ikväll också om allt är normalt i Flyers. Skadeproblemen är dessutom gankska stora, man saknar  6-8 spelare som ska vara ordinarie, men många har varit borta en längre tid. Laget spelade också under gårdagen och kan ha en del trötta ben.

Flyers Overall Scoring: 2.8
Flyers Road Scoring: 2.5
Flyers Overall Defense: 3.1
Flyers Road Defense: 3.4 


Båda lagen har bra form, men jag tror hemmafördelen väger över här. Flyers är riktigt usla på bortaplan och det kan bli tufft ikväll också. Jag spelar Toronto ML till oddset 1.70 hos Nordicbet med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden