Idag går vi på ett skottspel i matchen mellan Toronto och Ottawa. Hemmalaget Toronto gör idag sin första match på hemmaisen och ska ses med en fin chans till vinst idag. Ottawa spelade igår och ni som såg den matchen vet hur det såg ut. Andraom inte fick bevittna detta kan jag starkt rekommendera att kolla på matchen i efterhand eller åtminstone highligts. Nu till dagens speltips.

  • Match: Toronto – Ottawa
  • Speltips: Över 62.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/10, 01.05

Toronto började säsongen med två bortamatcher och dessutom två vinster. Laget till denna säsong är klart intressanta och kan mycket väl gå riktigt långt, även om det är väldigt tidigt för att säga det. Man har ett av ligans bästa målvaktspar, men kanske släpper till lite för mycket skott mot sig för att man ska hålla hela vägen. Förra säsongen släppte man till väldigt mycket skott, medans man låg snäppet under i antal skott framåt. Då ska tilläggas att Toronto ökade sitt skottsnitt framåt under förra året gentemot tidigare år, något som kanske också är ett tecken på att Maple Leafs är på väg mot toppen igen. Förra säsongen på bortaplan hade man en hel del problem med att skapa lägen, men däremot var man väldigt effektiva. På hemmaplan försöker man vara det lag som för spelet och då lämnas även luckor bakåt. De visades tydligt på skottsnittet förra säsongen där det låg betydligt högre hemma än vad det gjorde på resande fot. Jag räknar med att man spelar på ett liknande sätt detta år och då mot Ottawa så kommer det garanterat bli ytor och en hel del chanser även denna kväll.

erikkkkkk

Ottawa spelade så sent som igår och har ni inte sett matchen så är det nästan ett måste. Galen publik, galna målvakter och galet svänging hockey. Matchen var fartfylld rakt igenom och redan efter första perioden så var vi uppe i 39 skott. Förra säsongen var Ottawa likadana i sitt spel. Man går hårt med sina forwards och checkar hårt hem vilket tvingar motståndarna till skott, oftast långt utifrån dessutom. Man har ett ungt lag och dessa ynglingar gillar att skjuta pucken mot mål då man inte har samma rutin, utan man kör oftast det enkla som man brukar när man är ung. Ottawa  var i toppen förra säsongen i både skott framåt och skott som man släpper mot eget mål. Jag har svårt att se något annorlunda när matchen såg ut som den gjorde igår där det totalt slutade med 81 skott.


Linan är hög, men det är inte heller mer än rätt. Jag brukar inte gilla linor över 60 skott, men samtidigt så kan jag inte blunda för det när det är två hawaii-lag som möts. Toronto kommer vara heltaggade inför sina hemmafans och Ottawa tutar på i vanlig ordning. Jag spelar över 62.5 skott (ordinarie tid) med 5 units. Spelet är denna gång lagt hos Betsafe.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden