Toronto tar inatt emot Ottawa i ett kanadensiskt derby där bortalaget Sens har bra mycket mer att spela för. Jag tror dock vi kommer få se en chansrik match där Torontos nuvarande spel kommer passa Ottawa riktigt bra.

  • Match: Toronto – Ottawa
  • Speltips: Ottawa över 3.5 mål
  • Odds: 2.30 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 29/3, 00.05

toronto_200x200Torontos säsong är över sedan långt tillbaka och det man får inrikta sig på nu är att försöka ge publiken roliga matcher att titta på. Annars är det inte mycket än att ladda inför nästa säsong som gäller för Leafs del. Man har på slutet haft stora problem i matcherna med det defensiva spelet och som vi varit inne på tidigare så är det förmodligen för att man inte har någonting att spela för längre. Spelarna är mer sugna på att spela offensivt och göra mål själva än att tänka på själva laget. För Leafs del så kan man lika gärna förlora så man får större chans till ett bättre draftval i sommar. I vilket fall så anfaller de med hela laget och målvakterna i Leafs ska vara glada om det är 1-2 spelare som är med och jobbar hem vid spelvändningar emot dem. Det har varit öppna gatan i Leafs sista tiden där både målchanser och mål i mängder skrivs upp i protokollet. Det är dessutom väldigt farliga målchanser där motståndarna oftast har numerära överlägen i kontringarna. Tillslut förstår jag att båda Bernier och Reimer tröttnar i kassen, som faktiskt är de enda som verkligen försöker. Till kvällens match kommer man återigen försöka bjuda publiken på offensiv hockey. James Reimer är bekräftad för start i Leafs.

ottawa_200x240Ottawa förlorade senast mot Rangers på hemmaplan med hela 5-1 och det kändes på långa vägar att den förlusten skulle komma vilken match som helst. Hela laget har presterat på topp under en lång tid och målvakten Andrew Hammond har stått på huvet i veckor. Däremot så tycker jag att Hammond sett klart mänskligare sista veckan så förlusten var inte oväntad direkt. Ikväll måste man återigen gå för vinst då alla poäng är viktiga med tanke på att man är ett av lagen som faktiskt slåss om en slutspelsplats i Eastern Conference. Man möter ikväll ett lag som kommer gå framåt och det bör passa Sens perfekt. Ottawa är ett lag som vänder spel väldigt fort och har många bra skridskoåkare i truppen. Med tanke på att Leafs slutat åka skridskor de senaste veckorna så misstänker jag att Sens tillslut kommer åka sönder Toronto i spelvändningarna. Ottawa är i väldigt bra form trots sin förlust senast och kommer få lägen att göra minst fyra mål ikväll. Toronto har släppt in otroligt mycket mål på slutet och chansen är ganska stor att man gör det ikväll också. Historiskt sett så har sju av de tio senaste inbördes gått över linan 5.5. Alla tre mötena den här säsongen har slutat över linan och Ottawa har gjort totalt tolv mål på dessa. Det senaste var för en vecka sedan och då vann Ottawa med 5-3. Jag räknar med en liknande match nu. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund.


Ottawas spel borde passa perfekt när man möter ett lag som anfaller med fyra gubbar hela tiden. Man är skridskostarka och kommer få mängder av chanser till lösa linan idag. Mitt spel blir alltså Ottawa över 3.5 mål till oddset 2.30 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden