Vi har kommit en bit in på april och NHL-säsongen börjar närma sig slutet av första delen. Toronto håller på att spela till sig en slutspelsplats medans dagens motståndare New York Rangers jagar viktiga poäng för att behålla sin plats bland de åtta första. Jag tycker att Rangers ska ha störst chans att vinna denna match, men kommer lägga fokus på ett skottspel idag igen.

  • Match: Toronto – NY Rangers
  • Speltips: Över 55.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/4, 01.05

Toronto fortsätter att gå starkt. Idag kommer man dock få tuffast möjliga motstånd för tillfället när Rangers kommer på besök. Man har en offensiv som varit riktigt bra denna säsong. Man är effektiva framåt då man inte är det lag som skjuter mest i ligan. Ikväll lär man dock få kämpa för sina mål och då behöver man också ta sig framåt hela tiden, vilket bör vara positivt för mitt skottspel. Man har under större delen av säsongen haft ett litet problem, och det är det defensiva. Man släpper in väldigt mycket mål på hemmaplan och för att släppa in mål behövs också chanser, om man inte heter Ilya Bryzgalov förstås. I målet har man James Reimer som varit rikigt bra på slutet. Normalt sett är han väl inte bättre än en medel-målis i ligan. Toronto släpper till en hel del skott emot sig. Reimer släpper också ett par extra returer mot vad en ”normal” målvakt gör och det bidrar såklart till att man släpper till fler skott. Toronto är inte speciellt produktiva framåt, men på hemmaplan försöker man och när man väl får tryck på motståndarna så är man farliga framåt. Man bygger mycket spel runt backarna och att de ska följa med upp i anfall och avlossa skott från blålinjen. Tittar man på deras tio senaste hemmamatcher så har man klarat dagens lina i sju av dem, de flesta med god marginal också. Man har mött Rangers en gång denna säsong och där blev det totalt 59 skott. Inbördes mellan lagen de sista åren så har linan gått över i 8 av de 10 senaste mötena. Toronto har ett mycket högre skottsnitt på hemmaplan än vad man har borta. Som många andra lag så vill man skapa mycket framåt på hemmais, men i ett ganska defensivt svagt lag som man är, så skapas även stora luckor bakåt.

Toronto shots off: 27.24
Toronto shots off at home: 29.73
Toronto shots def: 31.71
Toronto shots def at home: 33.26
Toronto shots against Rangers last 10 games: 27.6

Rangers är inne i ett härligt flow och jag tror man har goda chanser till att vinna denna match också. Däremot kommer jag välja ett spel som jag känner känns något bättre. Det är två lag med bra form som möts vilket säkert kommer innebära en fartfylld match med mycket chanser. Rangers har varit i riktigt gott slag de sista matcherna och matat fram chanser, både hemma som på resande fot. På de sista fem matcherna har man skjutit 34, 35, 39, 35 och 39 skott framåt. Det är riktigt bra och sedan man breddat truppen med ett par spelare från Columbus så verkar man även hittat kemin i alla deras femmor. Man har spridit ut de största stjärnorna och parat ihop dem med lite rollspelare och som det sett ut sista matcherna så blir Rangers verkligen att räkna med i ett kommande slutspel om man klarar att ta sig dit. Det ska man klara med den trupp man nu har. Rangers har klarat dagens lina med stor marginal i fem raka matcher och totalt i 7 av de 8 senaste matcherna. Senast mot Carolina blev det totalt 88 skott och idag har vi en betydligt mycket lägre lina. Nu säger jag inte att vi ska till uppemot 90 skott, men att man ska klara ca 60 har jag inga problem att se. Man har ett lite lägre skottsnitt på bortaplan, men just nu är man såpass bra framåt att man ska kunna lösa det ändå.

Rangers shots off: 31.13
Rangers shots off on road: 28.72
Rangers shots def: 29.00
Rangers shots def on road: 30.67
Rangers shots against Toronto last 10 games: 30.7


Toronto har inget lag att lita på framåt när det gäller skott, men i dagens läge så bör Rangers spel passa dem bra. NYR spelar sjukt offensivt för tillfället och då blir det även luckor bakåt. Toronto är ett bra lag och tillsammans löser dem detta. Jag spelar över 55.5 skott på mål (regular time) till oddset 1.85 hos bwin med 6 units. Jämför detta med Betsson som satt samma odds, men en lina på 58.5.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden