NHL och våra skottspel är äntligen tillbaka. Inatt är det direkt match mellan två rivaler och det kan inte bli annat än en sprakande föreställning. Såhär tidigt i säsongen så kommer jag hålla ner insatserna lite för att få en uppfattning om årets lag. Vi testar en liten insats på ett skottspel redan idag.

  • Match: Toronto – Montreal
  • Speltips: Över 60.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 01.05

toronto_200x200Toronto har ett otroligt spännande lag på pappret och det är svårt att sia om hur laget kommer stå sig. Till kvällens match har man kombinerat ihop fyra formationer som alla känns riktigt bra, eller åtminstone väldigt jämna på något vis. Man ställer upp en fjärdefemma med Leo Komarov-Mike Santorelli-David Clarkson. Det är en femma som säkerligen skulle kunna gå in och spela powerplay också om det skulle saknas spelare pågrund av skador osv. Det jag menar med det är att det är ett väldigt offensivt lagt lag och jag tror inte heller man kommer gå ut i första matchen och bjuda på någon defensivt tråkig ishockey. Man kommer köra full fart som man alltid gör på hemmais och då kommer det förmodligen att bli en hel del skott mot mål. Att det är Montreal som står på andra sidan borde bara betyda extra tändvätska. Det är som sagt svårt i början att veta hur dem spelar exakt, men av det jag såg av Toronto under förra säsongen på hemmais var att de verkligen pumpade en hel del på mål och blottade sig väldigt mycket bakåt. Det är offensivt som Leafs har sin styrka och då måste man också försöka utnyttja detta. Målvakten Jonathan Bernier är också en väldigt akrobatisk målvakt som gärna släpper en extra retur ibland. Försäsongen har visat sig vara som vanligt när det gäller antal skott mot eget mål. Man har släppt till massvis med skott i vissa matcher och vissa matcher har man även fått till det framåt.

montreal_200x134Montreal är också ett lag med väldig potential i sig. Man kanske är lite som Boston och kan växa i ett slutspel, dels för att man har tre väldigt jämna femmor som är allround och bra på det mesta vilket gör att man klarar det taktiska väldigt bra. Jag tror inte man kommer vara det spelförande laget idag med tanke på att man är på bortaplan och möter ett heltaggat Toronto. Man kommer avvakta litegrann och föröka ta vara på minsta lilla misstag som Toronto gör och gå på kontring. Om allt är som det brukar så kommer det bli stora ytor i Leafs försvar vilket gör det väldigt effektivt för ett skridskostarkt Montreal att gå på kontring och genom detta skapa en hel del målchanser. Förra säsongen möttes man fem gånger och det var hawaiihockey varje gång. Matcherna innehöll allt som en bra hockeymatch ska göra. Mål, snygga räddningar, slagsmål och ett ruskigt tempo. Det blev totalt 35 mål på dessa matcher och dagens lina klarade man i fyra av fem matcher. Montreal har gjort en försäsong där man spelat ganska tråkig hockey delvis, men jag tror det blir helt tvärtom idag. Det är premiärmatch mot kanske klubbens största rival och normalt sett så blir det mängder av chanser i en sådan match.


Dagens lina är faktiskt ganska hög tycker jag, men utifrån vad jag såg förra säsongen så tycker jag detta ska sitta. Mitt tips är att det slutar nånstans mellan 60-65 skott och då tycker jag att oddset på 1.85 hos bwin är helt okej. Dagens premiärspel blir till den mellanlåga insatsen av 4 units och mitt spel blir över 60.5 skott på mål. Nu kör vi äntligen!!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden