Efter gårdagens lyckade spel hoppar vi idag över till Nordamerika och riktar in oss på världens bästa hockeyliga. Toronto tar emot Montreal i ett riktigt klassikermöte och det är ett hemmalag som går in i fighten med tre raka förluster. Idag blir det ett skottspel.

  • Match: Toronto – Montreal 
  • Speltips: Över 58.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.72 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/3, 00.05

Toronto söker efter en vinst och med tre raka förluster så kan man väl inte annat än att säga att formen pekar nedåt. Man har ändå spelat ganska okej och med lite medstuds kunde man vunnit alla tre matcherna. När man möttre Tampa hemma senast så gjorde man det riktigt bra, men James Reimer i kassen hade verkligen inte sin bästa dag. Idag tar man emot Montreal och Toronto måste ha poäng idag då man slåss om en slutspelsplats. Jag räknar med att få se ett desperat hemmalag som kommer slänga det mesta på mål och spela med ett högt tempo som vanligt. Toronto är inte ett lag som skjuter jättemycket, men det beror mycket på att man oftast ligger på försvarssidan och går på snabba kontringar. När man spelar på hemmaplan så skjuter man betydligt mycket mer. Man har ett offensivt starkt lag och vinner man matcher så är det oftast pågrund av att man är starka offensivt. Deras skottsnitt är högre på hemmaplan än vad det är på bortais, men samtidigt så släpper man till klart fler skott på bortaplan. Däremot så är det sällan man släpper till under 30 skott och det tror jag inte man gör idag heller. Habs kommer skjuta över 30 skott och jag tror också att Toronto kommer klara det strecket.

620-leafs-habs-blog-thumb-620xauto-339106

Montreal är inte heller ett såpass skottglatt lag, men på slutet har det sett annorlunda ut. Man har fått högre fart på spelet och har på slutet skapat väldigt mycket chanser. Habs släpper dessutom till väldigt mycket skott och har även haft problem med detta på slutet. Man har haft det väldigt tungt defensivt och det kommer skapa problem mot ett så skickligt offensivt lag som Toronto. Framåt är jag som sagt säker på att man kommer fortsätta skapa chanser med tanke på att Toronto är minst lika virriga i egen zon. När dessa lag möts så brukar det alltid vara bra fart i matcherna. Jag vet inte om man kanske luras lite av publiken i vissa lägen, men så är känslan. Jag har för mig att jag två av deras fyra möten denna säsong och båda var riktigt sevärda. Inte minst den matchen som spelades i Toronto i mitten av januari. Tittar man inbördes så har 6 av 10 senaste mellan lagen gått över dagens lina. Tre av fyra möten denna säsong har klarat linan. Jag tror återigen på en sevärd match med mycket målchanser.


Det är två lag som kämpar med defensiven för tillfället och då är det nästan garanti på hawaiihockey och mycket målchanser. Mitt spel idag blir alltså över 58.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos bwin och spelas med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden