Ännu en natt med fint utbud av NHL och jag tar mig an en match jag tror blir rätt underhållande och det är matchen mellan Toronto och Tampa Bay. Där båda kommer från svidande förluster men där ett av lagen nog skämdes en aning. Häng på vettja!

  • Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning
  • Spel: Tampa Bay Lightning (Moneyline)
  • Odds: 1.83 @ Bwin
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 01.30

Startande Målvakter:
Maple Leafs: <Troligen> Jonathan Bernier (1e målvakt). Räddningsprocent 91,5 %
Lightning: <Bekräftat> Ben Bishop (1e målvakt). Räddningsprocent 91,9 %

Toronto har varit lite upp och ner denna säsong vilket också siffrorna visar med 9 segrar och 10 förluster. Man har även 3 raka förluster inför denna match inatt och det är framförallt dom 2 senaste som måste kännas. Först går man och torskar med 6-2 borta mot Buffalo som är ett av dom sämsta lagen i NHL sedan kommer man hem till Kanada och tar emot Nashville och torskar med hela 9-2 inför hemmapubliken, snacka om skämsmössa på. Det får ju bara inte hända att man släpper in 9 mål på hemmais. Nu hade iofs Nashville hyfsat bra utdelning men ändå. Och nu ska man alltså ta sig an ett av ligans bästa lag med en frejdig offensiv och med ett farligt powerplay. Jag säger bara det att Toronto måste var väldigt noga med det mesta dom gör inatt ifall dom ska få med sig 2 poäng.

Man har fortfarande 4 spelare borta men som när som helst kan komma att göra comeback. Dock hade dom behövts inatt och spelarna jag pratar om är Joffrey Lupul, David Booth, Brandon Kozun och Matt Frattin.

toronto_200x200               tampa_bay_200x200

Tampa Bay kommer från en svidande 5-2 förlust borta mot New York Islanders, men Islanders är ett bra lag denna säsong har det visat sig och man har visat att man kan komma tillbaka och vinna efter en förlust som bara för några matcher sen när man hade 2 raka torsk och kom sedan tillbaka och vann 2 raka innan man torskade mot Islanders senast. Ryan Callahan är riktigt bra för tillfället med 15 poäng på 15 matcher och är en stor del i lagets offensiv och tillsammans med Steven Stamkos och Valtteri Flippula bildar dom en riktigt vass första kedja. Men även lagets andra kedja med Ondrej Palat, Tyler Johnson och Nikita Kucherov är riktigt bra just nu. det är flera spelare som är i bra form och som Toronto bör se upp med helt klart.

Å andra sidan tror jag inte dom pallar trycket och det kommer således sänka dom inatt. Tampa Bay har dessutom vunnit dom 2 senaste matcherna mot Toronto. Och skador har man varit ganska befriande ifrån än så länge, det är bara skadade Victor Hedman och skadade Cedric Paquette borta här. Kanske inte bara och bara men man har nog med kvalité för att ta en 2-poängare med sig hem till Tampa. Man har just nu 8 poäng mer än Toronto och jag tror det blir minst 9 poäng mer efter inatt.

Ska även sägas att i förlusten senast så var det inte lagets 1e målvakt som stod utan 2e målvakten Nabokov, nu är 1e målvakten Bishop åter tillbaka mellan stolparna. Ett plus såklart!


En kortare summering får bli den att Tampa Bay har ett riktigt bra lag som är samspelta och som passar bra med varandra. Toronto kommer från 2 riktigt tuffa förluster med hela 15 insläppta senaste 2 matcherna. Tampa Bay är riktigt bra offensivt och har ett vasst powerplay. Tampa Bay brukar studsa tillbaka ganska omgående efter en förlust. Oddset på Tampa Bay ML är absolut spelbart och jag tycker det ligger där det ska ligga. Därför spelar jag lite över medel i insats här. Jobba!

/ L’orso