Formsvaga Toronto Maple Leafs möter formstarka Tampa Bay Lightning inne i Air Canada Centre. Mellan lagen skiljer det tjugofyra poäng och bortalaget kommer till spel med sex raka segrar medan hemmalaget bara har en seger på dom sex senaste matcherna. Hur skall detta sluta egentligen?

  • MatchToronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning
  • Liga: NHL 
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,84 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 1/3, 01,30

Startande målvakter:
Maple Leafs:
Lightning:

Maple Leafs säsong har inte varit något att skryta med. Laget förlorade för åttonde gången av lagets tio senaste matcher mot Montreal Canadiens med 1-4 på bortaplan, 2-7-1.
I Eastern Conference ligger det nybyggda laget sist med blotta femtiotvå poäng efter sextio omgångar. Till slutspel ska ett smärre mirakel till för att bli verklighet. Maple Leafs har hela arton poäng upp till närmsta slutspelslag. 
Det största problem klubben har dragits med är det ofantligt svaga försvarsspel som har visats upp. Maple Leafs har släppt in hundraåttio kassar och det är tredje flest i sin konferens. Slår vi ihop gjorda mål med insläppta 146-180 blir det totalt trehundratjugosex mål och ger ett snitt på 5,43 mål per match.
Sett över ett längre perspektiv som Maple Leafs tio senaste matcher har sju matcher slutat över 5,5 mål och två har stannat på exakt fem.

Maple Leafs kommer till spel utan:
P. Parenteau (spelar ev inatt)
B. Froese
N. Horton
T. Bozak
M. Michalek
J. Lupul
J. Van Riemsdyk
S. Robidas

toronto_200x200 V.S tampa_bay_200x200

Lightning är glödheta för tillfället. En imponerande 4-1 seger över Boston Bruins i den förra omgången på bortaplan och laget inkasserade därmed sin sjätte raka vinst. Över lagets tio senaste matcher har det blivit sju segrar och tre förluster, 7-3-0. Det är inte vinsterna som enbart har kommit utan offensiven är glödhet. Av Lightnings sex raka vinster har laget gjort minst fyra mål i fem av dessa sex matcher.
Den starka poängskörden på sistone har skickat Lightning upp en bit i tabellen. Just nu ligger laget på en fjärde plats i Eastern Conference med sjuttiosex poäng efter sextiotvå grundserie omgångar. Lightning har två poäng upp till trean Florida Panthers och två ner till femman Boston Bruins.
En av Lightnings största styrkor under säsongen har varit offensiven. Det har hittills blivit hundrasjuttiotre mål framåt och det är femte flest i lagets konferens och ger ett målsnitt på 2,79 mål per match.

Lightning kommer till spel utan:
T. Johnson (spelar ev inatt)
J. Garrison (spelar ev inatt)
M. Ohlund (inte spelat på över fyra säsonger)

Dags för möte nummer tre för säsongen.
Det har hittills spelats två matcher och Lightning har gått segrande ur båda två. Först en 5-4 seger efter förlängning i Air Canada Centre.
Senaste mötet spelades i Amelie Center och där vann också Lightning fast denna gång med 1-0.
Lagens tio senaste möten har slutat med fyra segrar för Maple Leafs och sex för Lightning. Noterbart är att fyra matcher har slutat över 5,5 mål och tre matcher har slutat med exakt fem mål på resultattavlan.
Dom fem senaste mötena inne i Air Canada Centre har resulterat i tre segrar för Maple Leafs och två för Lightning. Noterbart är att åtta av dom elva senaste mötena där inne har slutat över 5,5 mål och två av dom tre övriga har stannat på fem mål.

Formstarka Lightning mot extremt skadedrabbade Maple Leafs.
Hemmalaget kommer till spel med eventuellt åtta spelare på skadelistan. Det är förståeligt att laget ligger där laget ligger när inte dom bästa spelarna kan spela. Det gynnar däremot motståndarna som väger tyngre på alla positioner och kan mönstra ett starkt motstånd. Det är just vad Lightning kan göra och kan komma till spel med fullt manskap.
Lightning har även en strålande form med sex raka vinster och målfabrikationen på sistone är helt överlägsen. Minst fyra mål framåt i fem av dessa sex matcher medan Maple Leafs läcker som vanligt och har släppt in tredje flest mål i antal.
Mellan lagen tenderar det som oftast att bli händelserika matcher med mycket mål. Tio av lagens elva möten i Air Canada Centre har slutat med minst fem mål, varav åtta har passerat över 5,5 mål.
Summa summarum blir att ett formsvagt och skadebenäget Maple Leafs kommer fortsätta ge sitt yttersta för att visa fansen att laget är bättre än vad laget placerar sig i tabellen, men ska det bli seger över ett av  NHL’s formstarkaste lag kommer offensiven få leverera. Det är något som har fungerat hemma mot just Lightning.
Därför blir mitt spel över 5,0 mål under ordinarie tid till 1,84 hos Unibet.