Återigen dags för drabbning i NHL och denna gång lägger jag fokus på en potentiell målglad underhållning där Toronto tar emot Pittsburgh på hemmais. Dessa har redan spelat mot varandra denna säsong och då vann Pittsburgh borta mot Toronto med 2-5, repris på gång?

  • Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins
  • Spel: Patric Hörnqvist Målskytt
  • Odds: 3.00 @ Betsafe
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 01.30

Startande Målvakter:
Maple Leafs: <Bekräftad> Jonathan Bernier (1e målvakt). Räddningsprocent 91,7 %
Penguins: <Bekräftad> Thomas Greiss (2e målvakt). Räddningsprocent 92,3 %

Toronto tar alltså emot Pittsburgh på hemmais och det gör man med 3 raka segrar i ryggen, 2 hemma och 1 borta. Faktum är att i dessa 3 matcher så har det svängts rejält och målen kommit på löpande band eller vad sägs som 8 mål, 8 mål och 7 mål. Och enligt mig så är det nästan bättre att Toronto har hemmais än bortais, för det är faktiskt så att man på hemmais släppt in fler mål än på bortais och det beror nog på att man släpper gasen lite mer när man spelar hemma vilket gör att man blir mer sårbara bakåt. Och när man nu möter ett lag med riktigt bra offensiva spelare så lär det smälla och det mer än 1-2 gånger.

Inatt ställer man sin förste målvakt Jonathan Bernier, som dock har sämre räddningsprocent på ungefär lika många matcher som andre målvakten, i mål. Men bara för han är förste målvakt betyder det inte att det är ett stort plus, det är nämligen så att både han och James Reimer är hyfsat likvärdiga, i alla fall om man ser till kunnandet just nu. Sen att Bernier har mer potential än Reimer är en annan femma.

Toronto har redan mött Pittsburgh denna säsong, på hemmais, och då vann Pittsburgh med 2-5. Och gissa vem som gjorde första målet i matchen? Jo Patric Hörnqvist efter ca 7 min.

toronto_200x200                pittsburgh_200x200

Pittsburgh hade en riktigt fin form, 7 raka vinster, innan man helt plötsligt förlorade med pinsamma 5-0 borta mot New York Rangers. Coachen har dock gjort lite ändringar efter den förlusten och det är att Patric Hörnqvist har flyttats ner från förstakedjan till andrakedjan, från Sidney Crosby till Evgeni Malkin. Det behöver inte vara ett minus i mitt tycke. Faktum är att Malkin verkar vara ypperligt glad för det och berömmer Hörnqvist för dess skott och tror dom kommer passa bra tillsammans. Återstår ju att se men jag ser bilden framför mig att det kommer vara ett pånyttfött Pittsburgh inatt och att kedjorna levererar riktigt bra och då Malkin och Hörnqvist glänser för första gången ihop.

Hörnqvist är lagets bästa målskytt med sina 9 fullträffar och det kommer troligen inte vara 9 mål efter denna match. Hörnqvist spelar även i powerplay där han gjort flertalet mål i redan och där man ofta letar han eftersom han har ett bra skott. Om han inte gör mål i powerplay så lär han göra det i vanliga spelet för mål det tror jag att han gör. Denna match avslutar Pittsburghs 5 raka bortamatcher och man återvänder hem nästa match, det vill man säkerligen göra med en vinst i ryggen och för att vinna lär man vara tvungna att göra minst 3 mål i alla fall.

Pittsburgh har sammanlagt gjort 55 mål på sina 14 matcher vilket är ett snitt på ca 3,9 mål per match och Toronto har släppt in ca 2,6 mål per match. Historiskt sett brukar det även bli målrikt när dessa två möts och ett överspel hade varit nära till hands, tycker dock det är lite för lågt odds och det lär sjunka också så knappt inget värde kvar längre så därför körde jag detta spel istället. Väldigt mycket mer värde i detta spel.


Sammanfattningsvis så tycker jag att det är bra odds på att Patric Hörnqvist ska göra mål. Sedan så tror jag att Toronto passar Pittsburgh rätt bra då det kommer bli en ganska svängig match och Pittsburgh har alldeles för många skickliga spelare för att inte kunna göra mål här. Toronto har släppt in fler mål hemma än borta. Blir nog en nytändning för både Malkin och Hörnvqist när dom paras ihop för första gången. Pittsburgh revanschsugna efter 5-0 förlusten senast mot Rangers. Insatsen på detta spel blir lite under medel. Jobba Patric!!

Kommer även testa målskyttespel på Pascal Dupuis. Anledningen är att han kommer att flyttas upp och spela med Chris Kunitz OCH Sidney Crosby. Målchansen för han ökar ganska mycket då. Så får bli 1/10 units till det höga oddset 4.50 hos Unibet!

/ L’orso