NHL omgångarna rullar på och nu spelas bland annat omgång sextioåtta av åttiotvå. Det återstår nu snart bara tio omgångar och poängen och formerna måste börjas finnas. Speciellt för New York Islanders som har fått lite käppar i hjulet den senaste tiden och försvarsspelet har inte varit lika stabilt som inledningen av säsongen. Däremot klår det inte motståndarna Toronto Maple Leafs som läker som ett såll och släpper in tredje flest mål i Eastern Conference. Målrikt möte att vänta?

  • Match: Toronto Maple Leafs – New York Islanders
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,87 @ Nordicbet
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 10/3, 00.30

Startande målvakter:
Maple Leafs: J. Bernier
Islanders:

Maple Leafs säsong är i stort sett över. Laget har spelat sextiosex omgångar och med bara sexton matcher kvar av säsongen har man hela nitton poäng upp till slutspel. Det ska till ett mirakel utan dess like om det ska bli slutspel för lönnlöven från Kanada.
Maple Leafs har spelat ihop femtiosju poäng och ligger näst sist i Eastern Conference.
I den senaste matchen föll laget med 6-1 hemma mot St.Louis Blues och åkte på sin andra raka förlust.
Formen är ingen höjdare och Maple Leafs har bara tre segrar på lagets tio senaste 3-6-1.

På hemmaplan har dom flesta poäng kommit från Maple Leafs sida. Laget har spelat trettiotvå hemmamatcher och har tagit trettiosex poäng. Det gör Maple Leafs till Eastern Conference trettonde bästa hemmalag.
Inte nog med att förlusterna duggar tätt så är även Maple Leafs det lag som har släppt in andra flest mål på hemmaplan. Under säsongen har laget släppt in hundraen mål. Något positivt är att målskyttet är oftast sylvasst på hemmaplan och laget har gjort hundranio. En målskillnad på 109-101 ger ett snitt på 6,56 mål per hemmamatch.
Maple Leafs fem senaste hemmamatcher har tre matcher passerat över 5,5 mål och dom andra två har stannat på exakt fem.

Maple Leafs kommer till spel utan:
N. Kadri (spelar ev inatt)
S. Robidas
N. Horton

toronto_200x200V.S islanders_200x200

Islanders är inne i en liten svacka. Laget förlorade sist mot slutspelsjagande Florida Panthers med 4-3 efter straffar på bortaplan.
Förlusten var Islanders tredje på lagets fyra senaste matcher och på sina tio senaste matcher har det resulterat i fem segrar och fem förluster, 5-2-3.
Trots en svagare period för stunden har Islanders trots det lyckats plocka poäng i åtta av dessa tio matcher. Med poäng i nästan varje match håller sig laget sig kvar uppe i toppen av Eastern Conference med åttioåtta poäng efter sextiosju omgångar. Islanders ligger på en tredje plats med samma poängantal som tvåan Tampa Bay Lightning och det är bara två poäng upp till ledande Montreal Canadiens.
Islanders är ett av lagen i NHL som gör överlägset flest mål. Med sina tvåhundrafjorton mål snittar laget 3,19 gjorda mål per match.

Även på bortaplan ligger Islanders på en tredje plats i Eastern Conference. Hittills har laget spelat trettiofem bortamatcher och har spelat ihop fyrtiotvå poäng. Det via nitton segrar, varav sex efter övertid/straffar och sexton förluster, varav fyra efter övertid/straffar. Däremot har Islanders inte haft sitt bästa försvarsspel på bortais. Laget har släppt in hela hundraen mål på resande fot. Offensiven vill dock inte vara mycket sämre utan laget har gjort nittioåtta. En målskillnad på 98-101 ger ett snitt på 5,68 mål per bortamatch.
Islanders har spelat två raka bortamatcher och innan dess var laget inblandad i fyra raka bortamatcher som innehöll exakt fem mål.

Islanders kommer till spel utan:
T. Kennedy (spelar ev inatt)
M. Grabovski
C. Cizikas
K. Okposo

Säsongens tredje möte.
Den första matchen spelades i New York med Islanders som hemmalag. Där vann Maple Leafs med 5-2.
I det senaste mötet som även det spelades i New York vann Islanders med 3-2.
Lagens tio senaste möten har resulterat i sex segrar för Islanders och fyra för Maple Leafs. Noterbart är att innan det förra mötet mellan lagen hade NIO raka matcher spelats över 5,5 mål.
Med Maple Leafs som hemmalag så smäller det alltid när dessa två lag möts. Lagens fem senaste möten i Toronto har slutat med minst sju mål på resultattavlan. Noterbart är att Islanders har vunnit fyra av dessa fem matcher.

Detta är matchen Islanders ska hitta formen i?
Islanders har inte haft några större problem med målskyttet trots att laget har förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Laget har gjort tolv mål men försvarsspelet har inte varit bländande och det har blivit femton insläppta mål. Tillsammans ger det ett snitt på 6,75 mål per match.
Maple Leafs har dessvärre bara släppt in mål i sina senaste matcher. I lagets fem senaste matcher har det blivit tjugo insläppta mål. Ett snitt på fyra mål per match och bara en seger på dessa matcher.
Mellan lagen brukar det alltid bli mycket mål. Nio av lagens tio senaste möten har innehållit minst sex mål och dom fem senaste mötena i Toronto har innehållit minst sju mål.
Båda lagen har skickliga offensiver men försvarsspelet finns det mycket att hämta. Maple Leafs snittar sina hemmamatcher med 6,56 mål och Islanders bortamatcher på 5,68 mål.
Med ett Maple Leafs som inte har ett fungerande försvarsspel och två målvakter som är helt ur form mot ett Islanders vars defensiv är inte där den var förut, men anfallsspelet är det inget fel på. Samtidigt som detta är en viktig match för Islanders som inte riktigt har råd att förlora den här fighten.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,87 hos Nordicbet