Idag blir det nya tag med skottspelen och oddset som jag kommer välja idag är riktigt sjukt faktiskt. Matchen det gäller är den mellan Toronto och Detroit där jag tycker vi fått en en helt fel oddssättning. Vi spelare ska såklart försöka dra nytta av det och jag tror inte detta odds kommer vara kvar länge.

  • Match: Toronto – Detroit 
  • Speltips: Detroit flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 3.20 @ bwin
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 14/12, 01.05

Toronto har gjort det riktigt bra denna säsong och är ett kul lag att kolla på. Man är ett lag som bygger mycket kring sitt offensiva spel. Redan då tänker ni kanske säkert att detta inte är ett bra spel bara för att jag nämner en bra offensiv. Toronto har bra spelare framåt, men man är inte det där laget som matar skott mot mål. Man har ganska individuellt duktiga spelare som gärna åker mycket med puck och letar passningar. Självklart skjuter man en del, men man är inget lag som skjuter överdrivet mycket faktiskt. Potentiellt har man ett lag för det, men man får kanske inte ut alt heller. Man ligger på undre delen av ligan i antal skott denna säsongen och snittar drygt 30 skott/match, vilket är helt okej. Bättre än man vart de senaste säsongerna åtminstone. Problemet laget har är att man släpper till väldigt många skott. De två senaste säsongerna har man varit ett av de lag som släpper till klart flest skott mot sitt eget mål. Iår har man ett snitt på nästan 34 skott/match emot sig och det är klart det kan bli tufft att vinna vissa matcher då för en målvakt klarar inte alltid av att stå på huvudet. Med det snittet så ligger man klart i botten i den ligan och även fast man ikväll har fördel av hemmaplan så tycker jag oddset på att Detroit ska vinna skotten är ett stort överodds, oavsett vilken matchbild det tillslut blir. Toronto har endast vunnit skotten i 8 av 28 matcher den här säsongen och då ska tilläggas att hela 18 av matcherna varit hemma i Toronto.

toronto_200x200detroit_200x154

Detroit har även dem gått bra hittills, men kommer idag in till matchen med en stor revanschlusta efter gårdagens tapp mot Florida på hemmaplan. Panthers spelar ganska tight bakåt och idag blir det förmodligen helt tvärtom, vilket innebär öppna gatan bakåt. Detroit ligger några hack ovanför Lazio i skottabellen och snittar 31 skott/match. Man är ett lag som klarar av att vara både spelförande och anpassa sitt spel efter motståndarna. Det tror jag även gynnar Detroit idag. I själva matchen är Toronto rätta favoriter och jag tycker också Leafs har goda chanser att vinna matchen. Skulle nu Leafs leda stora delar av matchen så är det självklart vart skotten kommer hagla. Leafs i ledning anfaller inte full fart direkt vid det läget och man är ett av de lag som släpper till klart flest skott. Detroit är ett av de som skjuter mest och också har den mest stabila defensiven som klarar av att lugna ner spelet i egen zon. Man släpper till endast 27 skott/match i snitt och det är riktigt bra. Håller man det snittet ikväll så är detta ett guldspel. Den här säsongen har man spelat fyra möten mot varandra redan och Detroit har vunnit skotten i tre av dem. Den som Leafs vann skotten i slutade 28-27. Historiskt sett har man mötts en hel del de sista säsongerna och sanningen är den att Detroit vunnit skotten i 8 av de 10 senaste matcherna mot Toronto. Detroit har vunnit skotten i 20 av 30 matcher den här säsongen.


Oavsett matchbild så är detta ett riktigt galet odds då jag tycker att Detroit borde vara knapp favorit till att vinna denna statistik. Mitt spel denna afton blir därför Detroit flest skott på mål till oddset 3.20 och det spelas hos bwin. Insatsen blir lite över medel och landar på 7 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden