Det är fin omgång matcher inatt i NHL där jag läger störst fokus på matchen mellan Toronto Maple Leafs och Dallas Stars. Två lag som ligger i topp-3 av de lag som enligt snittet varit inblandat i de flest målrikaste matcherna. Och det får inte mig att bli chockad alls sett till hur båda lagen spelar och jag tycker mitt spel har alla förutsättningar.

  • Toronto Maple Leafs – Dallas Stars
  • Spel: Över 5.5 Mål
  • Odds: 1.76 @ Betway
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 01.30

Startande Målvakter:
Maple Leafs: <Bekräftat> Jonathan Bernier (1e målvakt). Räddningsprocent 91,7 %
Stars: <Bekräftat> Kari Lehtonen (1e målvakt). Räddningsprocent 90,5 %

Toronto har en ganska fin form för tillfället där man har 6 vinster 3 förluster och 1 som gått över ordinarie tid. Senast slog man Washington med hela 6-2, en match som kunde slutat helt åt andra hållet. Det är lite så man har Toronto, dom är oförutsägbara en hel del. Men det man vet är att antingen så gör man oftast mycket mål eller så släpper man in mycket mål, med några undantag såklart.

Men om vi tar siffrorna dom 10 senaste matcherna så lyder dom såhär: 5-4 (v), 3-5 (v), 6-1 (v), 1-2 (f), 6-2 (f), 2-9 (f), 5-2 (v), 4-1 (v), 4-3 (f öt), 6-2 (v). Spelet Över 5.5 mål hade alltså gått in i 8 av de 10 matcherna, till och med så att man hade fått in Över 6.5 mål på 7 av de 10 matcherna. Sen har vi framförallt ett undantag där det blev målsnålt. Men ja det är ungefär så det sett ut att målen trillat in allt som oftast. Man lär vilja sätta fart på det hela själva i inledningen av matchen och säkerligen hålla farten uppe matchen igenom. Och jag tror det kan bli en rätt böljande match inatt mot Dallas som även dom är ett lag som blandar och ger i målproduktionen. Det bådar ju såklart gott för en målrik match. Torontos matcher har ett målsnitt som är 6.3 mål per match vilket är ganska högt då det endast är 3 lag som är över 6.0. Inatt saknar man centern Leo Komarov som blev skadad senast men det är också den enda borta inatt.

toronto_200x200             dallas_200x200

Dallas kommer till denna match med en helt okej form ändå, inte så mycket sämre än Toronto. Man har 5 vinster, 4 förluster och 1 match som gått till övertid. i övrigt så är Dallas det lag som blandat och gett mest av alla i NHL, man har även högst målsnitt på sina matcher som lyder 6.4 mål per match. Defensiven har varit på tok för dålig samtidigt som man har kunnat lita på att framförallt Jamie Benn, Jason Spezza och Tyler Seguin levererat framåt. och det måste man ju säga att dom gjort då dom är topp-3 i Dallas poängliga rätt överlägset. Alla spelar inatt så ingen fara på taket där inte. Dallas behöver poäng, helst 2, då dom börjar halka efter i racet om slutspelsplatserna. Visserligen långt kvar av säsongen men det gäller att hänga på nu när serierna börjar sätta sig mer och mer. Just nu ligger man 5 poäng ifrån Winnipeg som innehar sista slutspelsplatsen och jag tycker att man borde ha bättre häng än vad man har. Men så länge man spelar ett sådant dåligt försvarsspel som man gör lär man aldrig komma till slutspel och jag ser då inga förbättringar alls och inatt lär det troligen vara samma dåliga försvarsspel och då lär man sota för det. Men gör de offensiva spelarna mål framåt så har man ju i alla fall chansen, dock håller det inte i långa loppet att hoppas på det scenariot. Jag tror att man kanske gör 2 mål här men att Toronto gör minst det dubbla och således vinner med 4-2 eller 5-2.

Dallas saknar inatt backen Patrik Nemeth och forwarden Valeri Nichushkin. Inga jätteavbräck även om en Nichushkin i form såklart är en topp-6 forward.

I övrigt så får vi 1.76 i odds för Ö5.5 här medan de allra flesta har 1.70 eller lägre så jag tycker absolut det är värt att hugga på detta odds då det är bra. De flesta har även Över 6.0 som officiell lina för denna match inatt vilket pekar på att det inte bara är jag som tror det kommer bli målrikt.


Summeringen för denna match är att det är två lag som blandar och ger både fram och bak. Toronto brukar gå framåt ganska mycket på hemmaplan och har oftast det offensiva i fokus, lite som Dallas alltid har oavsett borta eller hemmaplan. Statistiken säger att det blir 6-7 mål här, statistiken ljuger sällan. Det är 2 av de 3 lag som är inblandade i flest målrikaste matcherna som möts inatt. Oddset 1.76 på Ö5.5 Mål är bra sett till att konkurrenterna har en högre lina än den rekade eller att oddset är sämre. Jag går in med en insats en bit över medel här. Jobba!!

/ L’orso