Toronto går in till kvällens match med ett ex antal förluster i baken och kommer få möta ett Dallas som öppnat säsongen på i princip bästa möjliga vis. Känslan är att alla kommer att spela Dallas här och det känns inte mer än rätt heller. Jag däremot kommer välja ett annat spel som är lite roligare och som bör ha fin  chanser att sitta det med.

  • Match: Toronto – Dallas
  • Speltips: Patrick Sharp att göra mål
  • Odds: 3.25 @ betsafe
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 3/11, 01.00

toronto_200x200Toronto har det riktigt tungt just nu och det är väl ganska väntat att man skulle ligga där man ligger för tillfället. Laget man har är ett av ligans sämsta och inte ens nye coachen Mike Babcock verkar få någon ordning på laget. Man får nog dock köpa att ha en eller ett par mellansäsonger då det är en liten generationsväxling på gång i klubben. De senaste matcherna har sett allt annat än bra ut och inte ens målvakterna har fått det att stämma. De som faktiskt förra säsongen var en av få ljuspunkter i deras spel. Jag såg senaste matchen mot Pittsburgh och det var klasskillnad rakt igenom. Känslan är att just den skillnaden märks extra väl när de spelar mot bra lag. Inatt kommer man möta ännu ett lag som är otroligt bra den här säsongen. Leafs har en tendens att köra all in framåt och på så sätt också gå bort sig ganska rejält i det defensiva. Det är där man har förlorat många matcher hittills och man verkar inte heller göra något åt det. Toronto har faktiskt haft det ganska lätt inbördes mot Dallas, men idag är det klasskillnad på lagen.

dallas_200x200Dallas har varit ett av säsongens bästa lag såhär långt och det är tydligt att man redan från start ställt in siktet på att åter ta en plats bland de åtta bästa i Western Conference. Framförallt så har förstafemman producerat som vanligt med Jamie Benn och Tyler Seguin i spetsen. Båda ligger i toppen av NHLs poängliga och fortsätter dem på samma sätt så har båda en bra chans att vinna Art Ross Trophy. En som det har gått lite segare för i inledningen är nyförvärvet Patrick Sharp. Han har bara gjort åtta poäng hittills och det tog ända till den 27e oktober innan han gjorde sitt första mål för laget. Han är en målskytt av rang och kommer bli viktig för Dallas iår. Nu verkar det dock lossnat lite. Med den matchen inräknad så har han nu gjort mål i tre raka matcher och med tanke på att både han och laget verkar vara i grym form så kan jag inte undvika att spela på han ikväll också. Han är en av de som skjuter mest i hela ligan och med tanke på att han spelar med Benn och Seguin som för tillfället kanske är de hetaste i ligan så kommer han garanterat få sina lägen. Speciellt mot ett Toronto som redan nu verkar vara oerhört sårbara.


Det logiska och det som inte heller är helt fel är att spela en Dallas-seger, men gillar inte oddset. Jag gillar däremot det här målskytteoddset mer då även det har fin chans att sitta. Mitt spel blir alltså Patrick Sharp att göra mål till oddset 3.25 hos betsafe. Insatsen blir låg och stannar på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden