Jag kommer fortsätta på samma spår som jag gjort de senaste gångerna med ett av lagen. Igår satte vi Colorado ML via twitter, men idag kommer vi inte ge oss på ett vinnarspel, utan våra hederliga gamla skott. Jag tror på en mycket sevärd match.

  • Match: Toronto – Colorado
  • Speltips: Över 61.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/10, 01.35

toronto_200x200Toronto tog lite överraskande en seger senast på bortaplan mot Rangers. Det är självklart imponerande, men samtidigt bör man titta lite hur målen gick till. Rangers målvakt Henrik Lundqvist hade en otroligt dålig dag på jobbet och bjöd på en del av målen enligt mig. Jag tycker även att Toronto hade maximal tur med sin utdelning. Däremot så ska jag inte ta ifrån dem segern, men det går inte att ta sig till ett slutspel när man har ett snitt på över 35 skott emot sig varje match. Det är där deras problem ligger. Man har haft samma problem i ett par säsonger och den förra var ett ganska tydligt exempel på detta. Framåt är där man har sin styrka och i sina bästa dagar kan man spela ut vilket lag som helst. Problemet är dock att man har en backuppsättning som inte är de skridskostarkaste direkt och man får ofta problem mot de flesta lagen, men speciellt mot lag som har ett snabbt tempo i sitt spel och som åker väldigt mycket skridskor. Det är precis vad Colorado gör och därför bör man släppa till nånstans mellan 30-35 skott. Det bör räcka. Framåt gasar man på hemma i Air Canada Centre och möter idag ett lag som har en del problem bakåt under vissa stunder. Man bör kunna skjuta minst 30 skott denna kväll.

colorado_200x163Colorado spelade jag på igår via twitter pågrund av tidsbrist av skrivandet här. Hoppas många hann med för oddset var grymt högt. Idag har man en ny match och det mot ett offensivt skickligt Toronto. Colorado lyckades igår göra sina två första mål för säsongen och jag hoppas för hela ligans skull att det var startskottet för en av ligans mest talangfulla offensiver. Man är lite som Toronto att man har sina största styrkor i offensiv zon. Backbesättningen man har är faktiskt ganska tunn, trots att man vann sin division förra säsongen. Colorado har hittills släppt till 48, 28 och 34 skott emot sig. Det är ganska mycket. Förra säsongen släppte man till nästan 33 skott emot sig varje match, och ändå vann man sin division. Man litar oerhört mycket på sin målvakt Semyon Varlamov och jag tror inte det kommer gå i längden. Man överlever inte ännu en säsong med så många skott emot sig. Jag tror vi har potential till att få se en riktigt rolig match ikväll. Toronto kommer som vanligt att gå framåt med alla tre forwards och det kommer bli enorma ytor i mittzon för ett skridskoskickligt Colorado att kontra.


Toronto har startat säsongen på exakt samma sätt som förra genom att fortsätta släppa igenom massvis med skott. Colorado har samma tendenser. Båda lagen är skickliga offensivt och det borde kunna bli en hel del skott. Historiken bryr jag mig inte så mycket om då det endast mötts ett fåtal gånger de senaste åren. Mitt spel blir över 61.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Min insats landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden