Jag har återigen hittat ett intressant målskyttespel till nattens NHL, vilket är något som gått bra på senare tid. Till nattens match mellan Toronto och Carolina har jag hittat ett fint odds som måste synas med en slant.

  • Match: Toronto – Carolina
  • Speltips: Eric Staal att göra mål
  • Odds: 3.00 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 5/2, 01.05

Toronto tar emot Carolina ikväll hemma i Air Canada Centre. Maple Leafs har de sista åren haft det ganska svårt för Carolina och på de tio senaste mötena har man bara vunnit tre stycken. På hemmaplan har man bara vunnit 2 av 8 senaste matcherna mot dem, vilket även där visar att historiken har en liten betydelse. Tittar man på de båda lagen så hade Toronto inför säsongen rejäla frågetecken på målvaktssidan, men där har James Reimer gått in och tystat kritikerna. Däremot har jag svårt att han ska hålla i långa loppet. Om man tittar lite på mötena inbördes så har som sagt Canes haft ganska lätt mot Toronto de sista åren och dagens Carolina är också betydligt mycket starkare än de varit sista åren. Inga målvakter är bekräftade ännu, men risken finns att man ställer Ben Scrivens ikväll och vilar Reimer till morgondagens match mot Washington. Det kan lika gärna bli tvärtom, men för detta spel hoppas jag mest på Scrivens då han absolut inte övertygat ännu.

Eric Staal är Carolinas lagkapten, bäst betalda, och deras själ. Han har spelat där i hela sin NHL-karriäs och är säkerligen fast där ett bra tag till. Som spelare är han väldigt allround. Han har ett bra spelsinne, bra skridskoåkning, ett bra skott och dessutom är han en rivig spelartyp som gillar att spela på kropp. Han kan dock inte kallas som perfekt då han har sina brister bakåt då han oftast är fast i anfallszon, men framåt är han som sagt en av de bästa. Carolinas spel bygger runt Eric från uppspelet ändå upp till anfallszon. I powerplay styr han spelet och matar passningar upp till blålinjen och skjuter också en hel del själv. Han gör mycket mål från trängre situationer vilket det säkerligen kommer bli en hel del ikväll då Toronto gillar att spela tight framför egen bur. Största anledningen till detta är såklart hans form. Han har på 7 matcher gjort 6 mål. I har nu gjort mål i tre raka matcher och har gjort poäng i fem raka matcher. Hans form är en stark bidragande orsak till att de har tagit sina poäng på slutet. Av lagets forwards har han mest istid tillsammans med Alexander Semin och de snittar hela 22 minuter/match, vilket gör att de spelar mycket mer än en normal forward som kanske ligger mellan 16-20 minuter. Mot Toronto i sin karriär har han gjort 14 mål på 30 matcher vilket får ses som klart godkänt.

Staals form och att laget haft relativt lätt mot Toronto senaste säsongerna gör att jag väljer Staal att göra mål till fina 3 gånger pengarna hos betsson. Ett alternativ är att spela Carolina vinst, men känner mer för det här oddset och dessutom är det riktigt spännande att följa. Jag kör 4 units idag på Eric Staal.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden