Nu är det dags igen för lite NHL-hockey. Inatt finns det många intressanta spel, men detta speltips är det jag fastnat mest för. Därför kommer också insatsen att skruvas upp litegrann. Jag kommer fokusera på ett hederligt gammalt skottspel i matchen mellan Toronto – Carolina.

  • Match: Toronto – Carolina
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.72 @ Bwin
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18/10, 01.05

Toronto fortsätter att gå som tåget. Lagets stora styrka är definitivt deras härliga anfallshockey. Man kör verkligen full fart framåt i varenda match även om det sista matcherna kanske inte klickat lika bra spelmässigt som det gjorde i början. Däremot fortsätter man att vinna matcher. Idag ska vi ju sitta och hoppas på en massa skott och just Toronto har de sista matcherna inte haft så många skott offensivt, men då ska också tilläggas att man har mött lag som gillar att försvara sig. Undantaget under de tre senaste  matcherna är väl Edmonton, men den matchen var konstig rakt igenom. Det var också otroligt många skott som missade kassen den matchen. Normalt sett är Leafs otroligt skottvilliga på hemmaplan. Lika mycket som man gillar att avlossa skott framåt så släpper man även till en hel del skott bakåt. Man har ett gäng med backar som har sin stora svaghet på skridskorna och tillåter motståndarna ta mycket skott. Laget spelar med en hög fart när man går framåt och även backarna följer med upp. Det bildas stora ytor överallt och det är självklart att det blir en hel del målchanser i Torontos matcher. Förra säsongen var skottsnittet offensivt mycket högre hemma jämfört med borta för Torontos del. Iår är man vassare offensivt och man bör vara mer stabila i varje match framåt. Dagens lina har passerats i 4 av 7 matcher denna säsong. Däremot när man mött lag som spelar hawaii-hockeyn så har linan passerats klart i varje match. Då tänker jag främst på matcherna mot Montreal, Ottawa och Colorado. Torontos snitt denna säsong är inte superhögt, men den förväntade matchbilden gör att snittet kommer att höjas efter dagens match.

ericstaal

Carolina är som vanligt ett lag utan större struktur enligt mig. Man har för tillfället en av ligans svagaste backbesättningar med tanke på att deras två toppbackar är långtidsskadade. Laget släpper väldigt mycket skott som vanligt och framåt kör man på för det mesta. Man utnyttjar även backarna en hel del offensivt och sätter gärna upp dem för skott från blålinjen. Tittar man på Canes matcher så är det otroligt roligt att kolla på med tanke på att dem spelar ur skolboken när det gäller ”hawaii-hockey”. Jag vet inte rikigt mer vad jag ska skriva detta Carolina. Man kan sammanfatta det med att de spelar en rolig hockey där man både ger och tar en hel del. Carolina har klarat linan med stor marginal i 6 av 7 spelade matcher denna säsong.


Matchbilden känns som att det kan bli lite som i Torontos match mot Ottawa i inledningen. Där var det målchanser åt alla håll och kanter under hela matchen och jag blir verkligen förvånad om linan går under just denna kväll. Det är två lag som älskar att spela fartfylld hockey med ganska dålig koll bakåt och då har jag svårt se att denna match inte ska klara linan. Jag spelar över 58.5 skott till oddset 1.72 med 8 units. Spelet hittar ni hos Bwin. Jämför ni med andra bolag så har dem satt linan på 61.5 och den känns mer rätt. Jag kan säga att jag tror att båda lagen kommer nå 30 skott var utan problem, då känns linan som sagt väldigt låg.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden