Ikväll är det återigen dags för hemmamatch ett av NHLs mest klassiska lag, Toronto. Man tar emot ett Buffalo som på senare tid har haft ganska dålig form. Matchen är svårbedömd, men jag tror inte det kommer saknas målchanser.

  • Match: Toronto – Buffalo
  • Speltips: Över 56.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/2, 01.05 

Toronto har hittills spelat ganska ojämnt, men allt som oftast ganska bra. Laget har ännu inte lyckats vara spelförande alltför många gånger och det beror nog på att man inte har den där ultimata spelartruppen som vissa av lagen i NHL har. I och med att man spelar ganska ojämnt och kanske inte har den bästa truppen så brukar det oftast innebära att man släpper till en del skott, vilket man gör. Linan idag ligger på 56.5 skott vilket är några punkter lägre än vad den brukar ligga på. De senaste fem matcherna har Toronto släppt till 19, 37, 34, 33 och 46 skott. Slår man ihop Torontos skott framåt så har man gått över linan i alla utom en. Man har fortfarande några spelare borta, men det är inget som ska påverka detta spel.

Toronto skott offensivt: 27.82
Toronto skott defensivt: 31.29
Toronto skott offensivt vs Buffalo under 10 matcher: 29.50 

Buffalo är ett av de svängigaste lagen i hela ligan och de skapar mycket målchanser framåt samtidigt som man inte har en tendens att vilja täcka skott. När Buffalo spelar så blir deras mittzon ofta väldigt öppen vilket gör att det ofta blir en hel del fart i de matcher Buffalo deltar i. Tittar man på de fem senaste matcherna Sabres har spelat så har alla gått över dagens lina. När man mött Toronto denna säsong så har det varit lite tillknäppt där en av matcherna gått över linan, men samtidigt i den matchen som slutade under linan så var Buffalo bedrövliga. Jag satt själv och såg stora delar av den matchen och jag kände inte igen Buffalo för fem öre. Sabres bör klara uppemot 30 skott utan problem.

Buffalo skott offensivt: 29.94
Buffalo skott defensivt: 33.47
Buffalo skott offensivt vs Toronto under 10 matcher: 33.00 

Jag tror på en fartfylld match där båda lagen kommer stanna nånstans runt 30 skott var. En liten fördel i skottstatsen för Sabres kanske. Över 56.5 skott på mål (regular time) spelas till oddset 1.85 hos Bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden