Det är inte bara matcher i Europas allra största ligor en dag som denna utan även en del matcher i Svenska Cupen. Vi tar oss till det helskånska mötet mellan division 2-laget Torns IF som tar emot Superettan-laget Ängelholms FF på Tornsvallen. Här är Ängelholm relativt stora favoriter till att avancera vidare, men jag väljer dock att blunda för alla 1×2-spel i den här matchen, istället fokuserar jag på ett målspel här.

 

  • Match: Torns IF – Ängeholms FF
  • Spel: Över 3 mål
  • Odds: 1,62
  • Insats: 5/10
  • Bolag: Bet365

På tredjeplats i divison 2 södra Götaland finner vi det skånska laget Torns IF. Under ledning av tränaren Richard Ringhov har man på 13 matcher samlat ihop 29 poäng. Att ta en direktplacering upp till division 1 den här säsongen får nästan ses som en omöjlighet då man för tillfället har 12 poäng (visserligen en match mindre spelad) upp till serieledarna Halmia. Men nog om det – i eftermiddag är det dags för Torns andra match i årets upplag av Svenska Cupen. I den första omgången ställdes man mot Kvibille BK på bortaplan och de besegrades med 3-1.

Om vi tar en titt på Torns matcher i seriespelet så har hela 10/13 (76 %, om ni så vill) slutat med minst tre stycken mål. Det är alltså ett lag som brukar vara inblandade i målrika historier. Och ingen skillnad den här gången, i alla fall enligt tränare Ringhov, som till lagets hemsida berättar att man kommer ladda upp som att det är vilken match som helst och inte heller taktikmässigt kommer det vara några större skillnader, utan man kommer köra på med samma spel som man vanligtvis också använder sig av.

Dagens motståndare är heller inte vilka som helst utan det är av ganska hög Superettan-kvalité. Femteplacerade Ängeholms FF kommer under söndagsförmiddagen bege sig mot Tornsvallen för match. Till skillnad från hemmalaget gör Ängelholm här sin första match i Svenska Cupen för den här säsongen. Lyckligtvis förhåller lagens sig jämnbördiga vad det gäller medverkande i målrika matcher. Hela 13/19 matcher (68 %) för Ängelholm har slutat med minst tre stycken mål.

Som tränare Ringhov också har sagt kommer Torns IF spela på som vanligt för att kunna skaka om Ängelholm tillräckligt mycket så att det leder till ett avancemang. Och att Ängelholm kommer ösa på framåt ser jag som en självklarhet. När två stycken lag som vill gå framåt, som dessutom har för vana att medverka i målrika matcher, drabbar samman bör det resultera i en hel del mål. Jag spelar därför över 3 mål hos Bet365. Det innebär om det endast skulle bli tre stycken mål i matchen får ni hela insatsen tillbaka.

/Mikel