När Torino tar emot Sampdoria på söndagseftermiddagen så tror jag vi får se ett hemmalag som spelar en offensiv fotboll och skapar ett antal kvalificerade målchanser. Man har inlett säsongen på ett bra sätt och övertygat offensivt. På hemmaplan är man dessutom starka. Sampdoria har börjat bra dom också, resultatmässigt i alla fall för man har haft enklare matcher på pappret. Tycker man har ett ganska bra lag från mittfältet och framåt, defensivt ser jag inte att man har samma kvalité.

  • Torino – Sampdoria
  • Spel: Torino över 1.5 mål
  • Odds: 2.00 @ Unibet
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Torino samlat ihop 7 poäng på 3 matcher, det vill säga 2 vinster och 1 oavgjord. Vilket får anses som ganska bra, speciellt med tanke på att Torino brukar vara trögstartade. Men offensivt har det sett riktigt bra ut stundtals och man har gjort 2, 3 och 2 mål såhär i inledningen . Trots att man inte kommit upp i sin fulla potential ännu, offensivt alltså. Nu möter man ett Sampdoria med skador på flera backar och jag tror vi kommer få se ett offensivt Torino, för på hemmaplan trivs man och vågar ta ut svängen lite extra.

Man har skador på mittfältarna Alessandro Gazzi och Alexander Farnerud samt backarna Nikola Maksimovic och Danilo Avelar. Så därför ska det ska inte vara några problem offensivt, där man bland annat fått in U21-landslagsmannen Andrea Belotti som känns som en riktigt bra värvning. I övrigt har man fått in en annan U21-landslagsman i form av Daniele Baselli på mittfältet och han har redan passat på att göra 3 mål på 3 matcher, så snacka om het för dagen. Nä jag tycker 2 gånger degen för 2 hemmamål mot ett sisådär motstånd känns som ett överodds man bara måste spela.

Torino        Sampdoria

Sampdoria har samma poäng som Torino, det vill säga 7 poäng, men jag tycker inte man imponerat alls. Däremot har man varit hypereffektiva dessa 4 matcher. Hemma mot nykomlingen Carpi i premiären så vann man med 5-2, men kunde lika gärna blivit 5-4 eller liknande. Försvaret såg inte alls imponerande ut. Och det gjorde det inte heller hemma mot Vojvodina i första matchen i Europa League-kvalet där man förlorade med 0-4. Man har även mött Napoli, där matchen slutade 2-2 och sen hemma mot en annan nykomling i Bologna, där vann man med 2-0 efter 2 sena mål.

Att det sett rätt trögt ut i försvaret kan ju en del att göra med att Alessio Romagnoli som var så bra förra säsongen nu finns i Milan där även förre tränaren Sinisa Mihajlovic finns. Och ersättaren till Romagnoli nämligen Andrea Coda gick och skadade sig i matchen mot Napoli (2a omgången). Sedan tidigare är högerbacken Lorenzo De Silvestre skadad och där har rutinerade Mattia Cassani spelat, men sen skadade han sig senast mot Bologna och in kommer en 17 åring från Portugal vid namn Pedro Pereira. Det är även han som ska starta på högerbacken här mot Torino, snacka om att kastas in i hetluften direkt. Nä Sampdorias backlinje är inte något man blir imponerad av, speciellt inte med dessa skador man har. Sen tycker jag att bolagen överskattar Sampdoria en aning men när man i själva verket varit lite väl effektiva framför motståndarnas mål, och haft väldans tur framför eget mål.

—————————————————————————————————————————————————————

Torino är nästan alltid offensiva på hemmaplan och man har ett bra lag som leds av en väldigt skicklig tränare. Man har gjort 2, 3 och 2 mål i de inledande matcherna trots att man inte kommit upp i sin fulla potential offensivt sätt. Inga skador eller avstängningar på de offensiva spelarna och jag tycker vi har ett överodds här. För Sampdoria har 3 backar skadade och sedan tidigare är backen Alessio Romagnoli såld till Milan. In i hetluften kastas en 17-åring och tror inte han pallar trycket Torino kommer sätta från första minuten. Nä Sampdoria känns överskattade och försvaret känns riktigt tveksamt. Jag spelar Torino över 1.5 mål till det fina oddset 2.00. Insatsen är ganska hög här. Avanti Toro!

Testar även ett sidospel:
Torino över 2.5 mål – 4.25 @ Unibet – 1/10 Units

/ L’orso