Turin är platsen där målsnåla Torino ska ta sig an Palermo med två avstängda spelare. Känns inte som något av lagen skulle vara så värst missnöjda med att få med sig 1 poäng från denna match, det är väl också där någonstans jag utgår mitt spel ifrån. Hänger ni med?

  • Torino – Palermo
  • Spel: X (inget spel vid hemmavinst)
  • Odds: 1.68 @ Betsson
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Torino är ett lag som saknar offensiv kvalité av rang, visserligen har man hyggliga spelare där uppe så som Amauri och Fabio Quagliarella. Men det är ingen Ciro Immobile eller Alessio Cerci som man hade förra säsongen när det gick så bra. Men som tur är så är man ett lag som det är väldigt svårt att göra mål på, speciellt på hemmaplan, endast 3 mål insläppta på 7 matcher, det är också just 3 mål man gjort framåt på 7 matcher. Man har 2 segrar, 3 oavgjorda och 2 förluster på dessa matcher. Så det kommer inte bli lätt för Palermo att komma hot och slå Torino, men å andra sidan lär man vara rätt nöjda ifall plockar med sig 1 poäng ändå. Till denna match kommer vi inte få se den rödhårige Alessandro Gazzi då han är avstängd efter för många gula kort. Såklart ett avbräck på mittfältet även om man har bra reserver. Oavsett hur bra eller dåliga man är som lag så är man relativt starka på hemmaplan, det är också där man tar de flesta poäng då det oftast blir förlust på bortagräs. Nu ska man möta ett Palermo som är nykomlingar men ändå gjort det ganska bra, mest på grund av sin stjärna Paulo Dybala i och för sig. Men dom har avstängningar på ordinarie spelare så kanske finns det chans till 3 poäng ändå. Fast man har 3 raka förluster så självförtroendet är inte på topp direkt. Ja ni hör ju allt landar ändå åt ett oavgjort resultat.

torino_200x200          palermo_200x200

Palermo har ju som sagt två avstängda spelare vilket såklart påverkar laget, det är anfallaren Franco Vazquez och det är mittfältaren Edgar Barreto, båda ordinarie. Vazquez har varit en av de bättre i Palermo denna säsong och att tappa sin centrala mittfältare kommer säkert märkas av. Men jag tycker ändå att man kan få med sig 1 poäng härifrån, man har ju trots allt den hyperfarlige Paulo Dybala som kan göra det mesta på egen hand. Och som jag sade ovan så är Torino inget direkt hot framåt då det finns så mycket som inte stämmer, så det lutar ju åt ett oavgjort resultat här. Som Palermo i sig inte har något emot tror jag. Palermo har 1 vinst, 2 oavgjorda och 3 förluster på bortaplan, men sammanlagt (hemma som borta) så är det i kolumnen oavgjort som det är mest utav. Det skiljer 5 poäng mellan lagen så att dela poängen är det mest logiska här då hemmaplansfördel har sagt sitt, samtidigt som mycket annat säger sitt.

Lagens senaste två möten säsongen 12/13 slutade 0-0 ska sägas, innan dess måste man gå tillbaka till säsongen 08/09 och det är för långt för att det borde nämnas då lagen såg heeelt olika ut från dagens trupper.

Med en Paulo Dybala i bra form och en spelare som kan göra det där lilla extra så är Palermo absolut inte ofarliga här. Men om något lag vinner här så tror jag ju ändå det blir Torino i detta fall på grund av att dom är relativt hemmastarka och Palermo saknar två avstängda till denna match. Så det är skönt att man har den försäkringen på spelet i alla fall och det är det helt klart värt.


Sammanfattningsvis så pekar det mesta åt ett oavgjort resultat med tanke på Torinos dåliga offensiv och Palermos avstängda spelare. Två lag som är relativt jämna med varandra och där hemmaplansfördelen går ihop med att Palermo ligger 5 poäng före och har Paulo Dybala som vapen framåt. Lär inte bli någon underhållande match, i så fall bara underhållande sekvenser stundtals, men ett 1-1 resultat skulle jag gissa på att det blir. Därför lägger jag mina pengar på att det blir oavgjort här, med försäkringen; pengarna tillbaka ifall Torino lyckas vinna. Helt okej odds ändå med 1.68 och det får bli strax över medel som insats. Kämpa!!

/ L’orso