Torino som brukar spela rätt bra på hemmaplan har med sig 2 raka förluster, en borta och en hemma. Man tar emot ett Empoli som varit bra ett längre tag men som fick se sig besegrade senast mot Inter vilket kanske inte är så mycket att säga om. Jag tycker man har ganska bra utgångsläge här och kan säkerligen straffa Torino som kommer att ösa på framåt som man borde göra när man spelar hemma. Jag ser framför mig en öppen match.

  • Torino – Empoli
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.30 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Torino kommer från en sur förlust borta mot Napoli med 2-1 där det kunde blivit fler mål, främst från hemmalaget då. Men nu är man åter på hemmaplan där man är som allra bäst och kan inte tänka mig nåt annat än att man går för segern här. Och som vanligt lär vi få se ett offensivt Torino från start som gärna vill ha ledningen först. Och väl i ledningen så har man ett vapen i sina snabba omställningar. Ifall man hamnar i underläge så kommer man köra framåt vilket kan straffa sig än mer bakåt. Ja ni hör ju, hur det än går så lär det blir fart och fläkt i denna match. Formen är inte superbra, men inte heller jättedålig. Tycker väl att man bör ha bra chans mot Empoli trots att bortalaget ändå imponerat denna säsong.

Här saknar man defensive mittfältaren Afriyie Acquah som är avstängd, och det är ett avbräck får man ju säga. Utöver det har vi skador på ytterbacken Danilo Avelar, mittbacken Nikola Maksimovic och mittfältaren Alexander Farnerud.

Torino   Empoli

Empoli har ju imponerat denna säsong när många, inklusive mig, trodde man skulle vara ett bottenlag. Istället har man spelat väl så bra och förtjänar sina poäng helt klart. Mot Inter senast fick man inte till det, men där är det ju många som haft problem när man mött Inter som är riktigt starka defensivt. Annars har man rätt bra form med 4 segrar på de 5 senaste. Och i många matcher har man pressat motståndarna högt och så även straffat dom som till exempel borta mot Fiorentina och mot Bologna. Det blev också galna tillställningar med mycket mål. Kan tänka mig att det kan bli ett liknande scenario här där man kommer försöka pressa högt för att på så sätt straffa Torino. Men man får se upp för Torino kommer komma ut offensivt som dom alltid gör på hemmaplan. Tycker att denna match har alla möjligheter att bli en målrik underhållande tillställning och tycker inte att underspelet ska vara favorit här.

Skadeläget ser väldigt bra ut där man troligen saknar mittbacken Lorenzo Tonelli, annars finns alla tillgängliga i princip så det är ett bra Empoli vi kommer få se.

———————————————————————————————————————————————————

Torino brukar vara starka på hemmaplan. Man har inte fått det man förtjänat denna säsong där man gjort flera bra matcher men haft otur en del. Man behöver en seger nu och det kommer vara ett offensivt hemmalag här. Avstängning på defensiv mittfältare. Empoli har bra form och förlusten mot Inter senast är inte att säga så mycket om. Denna match kan passa Empoli och man lämnar sällan en plan utan att göra mål denna säsong. Förstår inte varför underspelet är storfavorit här. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.30. Insatsen hamnar på strax över medel. Fraaamååååt!

/ L’orso