Cupmatch i Italien där Serie A-laget Torino tar emot Serie B-laget Cesena. Hemmalaget Torino har länge haft en dålig period men har nu tagit 2 raka segrar och är helt klart på gång nu igen. På hemmaplan är man alltid starka dessutom. Nu tar man emot Cesena som går ganska bra i Serie B men där deras bortafacit inte imponerar direkt. Men ser man till den uttagna truppen så prioriterar man verkligen inte cupen. Torino ska bara vinna här!

  • Torino – Cesena
  • Spel: Torino -1.0, -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.925 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Torino hade en riktigt tråkig period där man var vinstlösa i 6 raka matcher, även om spelet åtminstone på hemmaplan såg rätt bra ut. Man kunde dock inte göra mål trots att bra chanser skapades. Nu har man dock 2 raka segrar och formen är återigen på uppåtgående. Sen ska man veta att på hemmaplan är man alltid starka spelmässigt och man har bara 1 förlust där den här säsongen som kom mot Inter, men man skapade så pass mycket chanser för att kunna vinna den matchen men Inter har ju ett riktigt bra försvarsspel. Dagens motståndare Cesena är ett lag man ska vinna mot minst 8 gånger av 10 på hemmaplan om man jämför ordinarie trupperna. Nu har dock Cesena valt att komma med en riktigt dålig trupp och chanserna för hemmaseger bör öka avsevärt.

För Torino har en bra trupp till denna match och man vill säkert fortsätta bygga på den form man har just nu så jag tror man har en bra startelva här. De namn som inte finns med i truppen är Fabio Quagliarella, Gaston Silva, Danilo Avelar, Alexander Farnerud och Nikola Maksimovic. Där de sistnämnda spelarna varit borta typ hela säsongen ändå.

Torino     cesena

Cesena kommer från en vinst med 1-0 hemma mot Pescara, där vi ska säga att Pescara var riktigt blekt. Men ja det är ju på hemmaplan man tagit de flesta av sina poäng. På bortaplan har man bara 1 vinst än så länge och den kom mot bottenlaget Ascoli. Formen just nu är väl inte heller den bästa med 1 vinst på de 4 senaste matcherna. Kanske är det därför man väljer att prioritera ligan helt och hållet och i stort sett skita i cupen denna gång.

För det är faktiskt så att man har tagit ut en riktigt dålig trupp till denna match att poängchansen ska vara noll. Man borde inte ha en chans alls på att få med sig ett oavgjort resultat här. 7-8 startspelare lämnas alltså utanför truppen plus någon spelare till som är en flitig backup till startelvan. Inte ens med ordinarie lag skulle man ha en bra chans att få med sig något resultat här, vad ska man då säga när man gett upp matchen på förhand. Endast ett mirakel deluxe kan rädda Cesena från en utklassning här.

————————————————————————————————————————————————————

Torino är ett bra hemmalag där man har formen på uppåtgående helt klart. Man har tagit ut en bra trupp till denna match och man vill såklart ta sig vidare i cupen, det märks. Cesena har dock gett upp på förhand, även det märks, när man tagit ut en trupp där över 7 startspelare lämnas hemma och där flera juniorer kommer få chansen. Formen är dessutom inte så jättebra just nu och man är inte alls bra på bortaplan. Det skiljer 1 division mellan lagen men med tanke på förutsättningarna så kan man säga att det skiljer 2 divisioner nu. Jag spelar Torino handicap -1.25 till oddset 1.925. Insatsen blir väldigt hög här. Jobba Torino!

/ L’orso