Torsdagen bjuder på Europa League där Athletic har tagit sig till Turin för det första mötet utav två mot Torino. Baskerna har usel form för dagen och dessutom lämnar man tre viktiga spelare hemma i Bilbao. Ett utsålt Stadio Olimpico hjälper hemmalaget till en seger här?

  • Match: Torino – Athletic
  • Spel: Torino
  • Odds: 2.38 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Torino placerar sig i mitten av Serie A men är helt klart med i racet om en europaplats med endast fem pinnar upp till Lazio på 5:e platsen. Laget är dessutom gott gåendes för tillfället med 10 raka ligamatcher utan förlust, detta uppdelat på fem vinster och lika många kryss. Laget har alltså inte förlorat en ligamatch sedan 30:e november, då man stod för en mycket bra insats borta mot Juventus (1-2), men fick ge sig på stopptid. Torino plockade 11 poäng i gruppspelet av EL och det räckte gott och väl till vidare avancemang i turneringen. Grunden var ett mycket bra hemmaspel med två vinster och ett kryss, detta med målskillnaden 3-0. Laget har visat upp ett fint försvarsspel hela säsongen och idag lär backlinjen inte ställas på allt för svåra prov.

Det är en stark trupp tränare Ventura tagit ut där vi hittar både Pontus Jansson samt Alexander Farnerud. När man läser lite inför matchen från Ventura så verkar han sugen på att avancera i turneringen, och på ett fullpackat Stadio Olimpico så tror jag vi får se en stark elva från hemmacoachen.

torino_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao inledde säsongen med Champions League men hade inte alls något att hämta där. Det blev istället spel i Europa League och jag tror helt ärligt att tränare Valverde gärna sluppit vara med här. Athletic går tungt i ligaspelet och laget har sett väldigt tröttkört ut på slutet. 5-2 förlusten mot Barcelona följdes upp av ett 0-0 resultat mot Granada i senaste ligaomgången, ett resultat man ska vara väldigt nöjda över. Athletic har aldrig åkt ur La Liga och med endast fem poäng till godo på Granada under strecket så tror jag att Valverde börjar känna av pressen ordentligt nu. Det är en väldigt viktig hemmamatch mot Rayo Vallecano till helgen och där kommer Athletic lägga sitt krut denna vecka.

Valverde väljer att lämna Balanziaga (22/0), Susaeta (18/0) och Aduriz (19/8) hemma i Baskien. Tre av laget absolut bästa spelare. Utan Aduriz framåt har Athletic haft det väldigt tufft att skapa några chanser och när Muniain är kallare än någonsin så har man absolut ingenting som hotar. Skulle det vara så att Valverde även väljer att vila Laporte i backlinjen, vilket han gjort tidigare, så är Athletic väldigt illa ute idag.


Torino har knallform för dagen med fyra segrar på de fem senaste ligamatcherna och ska ses med bra chans. Athletic ser ut att fokusera på helgens ligamatch mot Rayo och med tanke på hur blekt laget sett ut på slutet så tror jag man får det jobbigt. Italienarna ger sig själva ett bra utgångsläge inför returen och vinner med 1-0 idag?

/e@sy