Har hittat ett riktigt intressant spel på betsson där Barcelona och Atlético går h2h om vilket lag som ligger etta vid nyårsskiftet. För mig är det självklart vilket lag som kommer leda, om vi kikar till vad dessa lag har för motstånd i den sista omgången detta år.

  • Speltyp: Toppen av ligan 31:a december
  • Spel: Atlético Madrid
  • Odds: 1,90 @ betsson
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: löpande

Vi kan börja med att kika på hur det ser ut just nu i toppen av den spanska ligan. Barcelona toppar tabellen på 43 poäng efter raden 14-1-1 och en målskillnad på 44-10. Hack i häl har vi Atlético Madrid som och har skrapat ihop 43 poäng med exakt samma rad som Barcelona, fast med en målskillnad på 43-9. Vi har alltså samma poäng på dessa lag och även exakt samma målskillnad på +34. Inbördes möten går inte att räkna då dessa lag inte mött varandra ännu, så då blir det en målskillnadsaffär av det hela. Där toppar nu Barcelona tack vare att man gjort ett mer mål än vad Atlético gjort.

atleticocosta5

Går vi vidare så ser vi att det är en ligaomgång kvar innan vi vänder blad till 2014. För Barcelonas del så handlar det om ett bortamöte mot Getafe i den spanska huvudstaden, något som inte brukar innebära några större siffror även fast man vann med 4-1 i senaste bortamötet. Den gången så gjorde Lionel Messi två baljor och han spelar som bekant inget mer det här året, då han fortfarande går skadad. Inte heller Neymar spelar den här matchen då han drog på sig sitt femte gula kort mot Villarreal senast och är avstängd. Två jätteavbräck i offensiven givetvis och utan dessa tror jag inte att Barcelona tar någon större seger mot ett defensivt skickligt Getafe.

För Atlético Madrid återstår ett hemmamöte mot Levante innan året är slut, och vilken säsong laget haft så här långt. Man har tagit ytterligare ett kliv från förra säsongen och laget känns helt ostoppbart för tillfället. Man spelade mot Valencia i förra omgången och efter en liten tveksam första halva så växlade man upp och kunde vinna med komfortabla 3-0. Men även efter 3-o målet så manade tränare Simeone på sina mannar att göra ett mål till, detta för att överta serieledningen från Barcelona. Nu lyckades man inte den gången, men räkna med att man kommer gå för det mot Levante. Hemma på Vicente Calderon är man urstarka och jag tror inte bara att man kommer hålla nollan mot defensivt svaga Levante, utan man lär även ösa in mål med en formstark Diego Costa i spetsen.


För mig är detta solklart att Atlético kommer leda serien vid nyår då man ställs mot betydligt lättare motstånd än vad Barcelona gör, dessutom så spelar man på hemmagräs. En annan sak är att jag tror Barcelona bryr sig föga i om man leder serien eller inte på grund av en målskillnad, medans jag tror att det betyder mer för Atlético. Betssonerbjuder 1,90 för det här spelet och det får sig en tyngre insats!

/e@sy