Till helgen drar äntligen la liga igång, och ni kan förvänta er en hel del speltips från min sida under hösten på den spanska fotbollen! Har redan nu hittat ett långtidsspel till 10 ggr pengarna som känns väldigt intressant. Haka på!

  • Liga: La Liga (primera division)
  • Spel: Levante topp 6
  • Odds: 10,00 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18/8

Levante var en av de stora skrällarna förra säsongen och var faktiskt under ett par omgångar ligaledare. Nu slutade säsongen med en sjätteplats, en plats som innebär att man är med i play-off till Europa League där man ställs mot Motherwell från Skottland. Det ska tilläggas att man under dryga 15 omgångar låg på en fjärdeplats vilket hade inneburit kval till Champions League, men man orkade inte hela vägen och platsen gick till krislaget Malaga istället.

Arouna Koné

En liten anledning till raset på slutet var att anfallaren och bästa målskytten Arouna Koné inte spelade de tre senaste matcherna. Detta på grund av att han inte ville bli ”hemskickad” till Sevilla som han var på utlåning ifrån. Enligt kontraktet så skulle Koné återvända om han kom upp i 18 gjorda mål, och med tre matcher kvar stod han på 17 mål. Enligt Levante så var dock Koné ”fotskadad” i slutet av säsongen. Hur som haver så tillhör han nu Levante på riktigt, så den här säsongen kan han göra så många mål som han vill.

Vi kan ta och kika på övergångarna som Levante stått för inför säsongen.

Spelare in:
Arouna Koné, Sevilla
Ángel Díaz, Elche
Míchel, Valencia
Keylor Navas, Albacete
Héctor Rodas, Elche
Pedro Ríos, Villarreal
Pape Diop, Racing Santander
Nikos Karabelas, AEK Athen
Christian Lell, Hertha Berlin
Theofanis Gekas, Samsunspor

Spelare ut:
Javi Venta, Villarreal
Asier Del Horno
Rubén Suárez, Guizhou Renhe
Marc Mateu, Real Zaragoza B
Pedro Botelho, Arsenal
Abdelkader Ghezzal, Bari
Gustavo Daniel Cabral, Arsenal de Sarandí
Valdo, Atlante
Francisco Javier Farinós
Xavi Torres, Getafe

Jag tycker man har värvat smart och i mina ögon har man inte blivit av med några tongivande spelare. Visst, Valdo och Bothelo hade sina matcher då man var riktigt bra, men på tok för ojämna för att verkligen saknas i det här laget. Xavi Torres kan komma att saknas en del, men med evigt unga Ballesteros i mittlåset så är jag faktiskt ovanligt lugn, spelaren som kommer in där får en bra läromästare.

Kikar vi på spelare som kommit in så tycker jag faktiskt Pape Diop är en riktigt bra värvning. Det märktes ganska väl att han inte trivdes i Racing Santander förra året, då han mestadels ägnade sig åt fula kapningar och efterslängar, kändes som han inte villa vara på planen. Men när han väl var på humör så är det en spelare som är väldigt nyttig på mittfältet och väldigt stark bollvinnare. Nu spelar han i ett mycket bättre lag och jag tror han kommer bli viktig i år.

Vidare så har vi en Míchel som aldrig riktigt fick chansen i Valencia under tre säsonger, vilket gjort att han lånats ut på slutet, senast till Hercules. Väl där har han varit en av Hercules absolut bästa spelare och stod för 13 mål på 38 matcher från sin mittfältsposition. Han är en spelare som hör hemma i högstaligan och Levante kan vara en perfekt miljö.

Sist men inte minst så har vi en riktigt intressant värvning i den grekiska anfallaren Theofanis Gekas, som närmast kommer ifrån turkiska Samsunspor. Detta är en pålitlig målskytt som förra säsongen gjorde 8 mål på 11 matcher i den turkiska ligan. Han är hårt jobbande och har dessutom en massa rutin i bagaget. Kan bli väldigt nyttig för Levante!


Levante slutade som sagt sexa förra säsongen, något som man absolut kan uppnå även denna säsong. Man har kvar ryggraden i Ballesteros, Barkero och Koné, och dessutom kryddat på med lite intressanta namn. Jag tycker det finns goda chanser för en topp 6 placering här!

Spelar även 8/10 units på att Levante hamnar topp 10 när säsongen är slut, detta pröjsar unibet fina 2,40 för.

Lämna gärna en kommentar om ni tycker annat eller har några funderingar!

OBS! Uppdatering OBS!

Levante har precis gått ut med att man säljer Arouna Koné till engelska Wigan. Givetvis är det inte särskilt bra för det här spelet om man inte inhandlar något nytt innan transferfönstret stänger!

/e@sy