La Liga har hunnit med tre omgångar och har just nu ett litet uppehåll för landskamper. Bet365 har slängt ut odds på vem som hamnar bakom giganterna Real Madrid och Barcelona, alltså detsamma som topp 3. Riktigt bra odds på ett lag som imponerat hittills!

  • Vinnare utan Barcelona & Real Madrid
  • Spel: Atlético de Madrid
  • Odds: 2,87 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15/8 – 15:00

Atlético har imponerat väldiga på mig i inledningen på säsongen och är mitt självklara val bakom Barcelona och Real Madrid. Man har förvisso bara spelat tre tävlingsmatcher (två ligamatcher och UEFA supercup), men jag tycker det räcker för att se att det här laget är riktigt bra. Man inledde lite knackigt resultatmässigt borta mot Levante där man ”endast” fick med sig 1-1, för det var en match där man hade tillräckligt för att ta hem alla tre pinnar. Resan gick vidare hem till Ramon Sanchez Pizjuan där man fullkomligt körde över Athletic Bilbao med hela 4-0, en vinst som kunde varit det dubbla efter hela 19 (!) avslut mot mål. Nu är inte Bilbao det starkaste laget i ligan men det är fortfarande starkt att fullkomligt mosa ett lag så som man gjorde i 90 minuter.

Sedan har vi UEFAs supercup kvar som man spelade mot Chelsea i Monaco för drygt en vecka sedan. Man var helt enkelt bättre än sina motståndare i den matchen och efter 60 min var Chelsea helt avklädda och siffrorna var 4-0 för Atlético. Stor matchvinnare där blev Radamel Falcao som stod för ett tvättäkta hattrick i första halvlek. Nu kanske inte matchen i sig betydde liv och död men Atlético visade upp ett väldigt övertygande spel mot ett bra motstånd. Dessutom har man visat upp ett lysande försvarsspel hittills denna säsong med endast två insläppta mål på dessa tre matcher. Fortsätter man på den vägen så kommer man blåsa hem tredjeplatsen utan problem!

Plats tre om man ska tro Falcao.

För enligt mig har vi endast en utmanare, och det är en utmanare som inte alls imponerat på mig, nämligen Valencia. Till Valencias försvar ska man väl nämna att man redan mött båda Barcelona och Real Madrid, och dessutom tagit poäng mot de sistnämnda. Men man borde fått åka hem med flera mål i baken från bägge dessa matcher och det är en ren oförmåga att göra mål från Barca/Real som räddat Valencia från större siffror. Sedan har man även mött Deportivo La Coruna hemma på Mestalla i en match som slutade 3-3. Där visade man upp ett uselt försvarsspel och det är på grund av det som jag inte tror på Valencia framför Atlético. Valencia kommer förmodligen sluta på en fjärdeplats i år då jag tycker det är alldeles för svaga lag bakom dessa nämna, men att man rår på Atlético tror jag inte alls på av det man visat upp.

Andra lag som ligger i närheten på oddslistan är Sevilla, Malaga och Athletic Bilbao. Då kan vi börja med Sevilla som enligt mig har en för svag offensiv för att räcka till en tredjeplats, dessutom är man för ojämna i sitt spel. Malaga har inlett väldigt starkt med två vinster och ett kryss, men med den tunna trupp som man har så är det bara en tidsfråga innan man mattas av. Sen har vi Bilbao som jag väl knappast behöver förklara varför man inte kommer hamna topp tre, räcker med att säga Llorente & Martinez.

Nej detta står mellan två lag och där tycker jag Atlético har en klar fördel!

Spelet hittar ni under Fotboll – Vinnare – Spanien hos bet365.

Är man osäker på det här spelet kan man hugga Atlético topp 4 till 1,72 hos bet365, väldigt bra odds!

/e@sy