Efter ett välbehövligt uppehåll så tar jag mig mer motiverande än någonsin ann Rom. Först ut är Troicki som inte ska ha några problem mot Tomic. Australiensaren är inte något vidare på gruset och är inte alls på samma nivå som Troicki. Linan här är generös och bör ligga på 3.0 åtminstonde.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Rom
  • Match: Tomic – Troicki
  • Spel: Troicki -2.0
  • Odds: 1.75 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 12:30

Det är första gången som dem möts på gruset och ingen utav de har glänst direkt men Troicki är bra många nivåer bättre än sin motståndare på detta underlag. Troicki började grussäongen med vinst mot Klizan och det var inte mer än rätt mot en sliten Klizan. Annars så har han hållt uppe kvalitén någorlunda och spelade till sig två tiebreak mot Isner, annars så ser det inte jätteljust ut. Jag är övertygad om att vändningen kommer här och han tar sin andra vinst för säsongen på gruset.

Det är på gruset som han har flest matcher och bäst facit, 183 vinster och 95 förluster. Jag tror att han kommer kunna spela ut Tomic rätt lätt imorgon, med tanke på det relativt långsamma underlaget så kommer inte Tomic få ut något från sin serve och winners blir svårare att slå per automatik. Troicki har bättre bollkontroll och ett bättre grundspel som fungerar bra även här i Rom.

Tomic är ingen och kommer aldrig bli en bra grusspelare. Med de extremt få matcherna han får in och ungefär en vinst per säsong. Han har inget i Rom att göra och även om han har öppnat bättre och fått mer matcher i benen än tidigare år så är han otroligt ojämn så det är svårt att lita på honom. Han kommer inte få mycket av sin styrka och han är för osäker och spelar med för lite marginal för att kunna lyckas på gruset.

Troicki -2 till 1.75 tar vi alla dagar i veckan!

@haegge1