Hemmapojken Tomic är alltid extra bra i Australien för att sedan spela skit utanför, han har en helt annat approach när han ska visa upp sig inför hemmapubliken och detta är något vi drar nytta av. Kei har i vanlig ordning spelat bra i öppningsmatchen men busenkelt blir det inte imorgon.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Brisbane
  • Match: Tomic – Nishikori
  • Spel: Tomic +4.5
  • Odds: 1,60 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 04:00

Tomic har vunnit båda sina matcher i två raka set, först mot Querrey och sedan supertalangen Kokkinakis. Det var två matcher han hade övertaget i och kändes aldrig riktigt hotad. Serven som han får mycket gratis på fungerade fint och han får ett rejält övertag på sina motståndare i och med att banan är så snabb. Och så sätter han press genom sitt aggresiva spel, detta gör han riktigt bra här i Australien och ser inte hur Kei ska överlista detta och att linan är i fara. Han har publiken med sig som är helt galna och han har inte förlorat många matcher i Australien genom åren.

Nishikori överlistade Steve Johnson i sin första match i Brisbane, han spelade bra som vanligt och såg inte några direkta svagheter utan han gjorde en stabil match rakt igenom. Kei kan möta vem som helst i princip och överlista denna, han har de flesta egenskaperna för att kunna anpassa sig beroende på vem han möter och det är detta som gör han så bra. Han har bra returspel, kan spela både aggresivt och defensivt. Jag tror dock han får problem att bryta Tomic’s serve till en början, detta är även något han har haft problem med tidigare mot liknande spelare.

Jag har faktiskt svårt att se hur Kei ska vinna med fem gems, det hade han möjligtvis kunnat göra utanför i Australien men göra det här har just svårt att se, Tomic +4.5 till 1.60 är bra!