Andra omgången av Franska öppna och ”världens bästa talang” Bernard Tomic går in för att möta grus specialisten Santiago Giraldo från Colombia. Tomic vann i första omgången emot Haider-Maurer vilket han ska göra men han har inte imponerat på gruset i år samtidigt som jag vet att Giraldo är väldigt svår att slå på gruset över 5 set och det vet Tomic med. Jag tror att Giraldo har en gyllene chans att ta sig till tredje omgången om han spelar en bra match!

  • Matchen: Tomic – Giraldo
  • Liga: ATP Franska Öppna
  • Speltips: Giraldo att vinna matchen
  • Odds: 2.10 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 11.00

Bernard Tomic från Australien anses vara världens största talang inom tennisen och jag anser att han kommer att bli världsetta till slut. Han har ett otroligt spel inom sig, dock inte på gruset där han inte håller så hög nivå. Han trivs inte alls på gruset då han vill ha snabbare underlag att kunna utnyttja sina hårdare flaka slag och då han gör mycket misstag i matcherna så kommer det bli jobbigt att möta Giraldo som är en mästare på grus. Tomic fick en lätt första match mot Haider-Maurer där han inte alls imponerade och vann till slut med 7-6,6-3,6-3 och då Haider-Maurer inte är någon grus spelare så kommer det bli en stor skillnad till denna matchen.

Santiago Giraldo från Colombia är en grus specialist som ”alltid” presterar på detta underlaget. Han spelade i första omgången mot sin landsman Alejandro Falla som är en bra grus spelare och han spelade väldigt bra och vann till slut med 3-1 i set efter att ha förlorat första set. Han spelade otroligt stabilt och gjorde inte mycket onödiga misstag vilket kommer passa perfekt om han håller samma standard i denna matchen då Tomic förmodligen kommer slå bort sig.

Jag tror att Giraldo kommer gå vinnandes ur striden efter en jämn match.

Lycka till!

/Lidde