Ernests Gulbis är värd en bättre ranking än 118. Han är sanslöst bra emellanåt, alltså, nästan topp10-klass och i år har han visat att han verkligen vill tillbaka på allvar.

  • Match: Tomas Berdych – Ernests Gulbis
  • Speltips: Gulbis +1,5 set
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/2, 16.00
  • Turnering: ATP-Marseille (hardcourt)

I Rotterdam gjorde han kvalsuccé och kunde mäta sig med Del Potro i andra omgång även om det blev förlust. Imorgon står Berdych på andra sidan nätet, en exceptionellt bra tennisspelare men som kommer till match med en rad problem.

Till att börja med är Gulbis inte på något vis en enkel motståndare för Berdych. De har 2-2 inbördes där Gulbis vann senast i Wimbledon och även i Memphis 2010 – året han var som bäst. Han är en spelare som höjer sig mot bättre motstånd. Det har Federer, Djokvic, Del Potro och Berdych fått känna av.

Det är helt klart en tendensändring hos lettländaren nu. Under förra året såg man honom ofta irriterad och vid ett dussintal tillfällen slog han alla servar som om det vore en förstaserve vilket naturligvis ledde till en rad onödiga förluster.

Ernests förklarar 2013´s succé med att han slutat röka, kröka och festa – något som tog upp mycket av hans fritid förra året. Han har sagt att han flera gånger spelat bakfull, men har nu bestämt sig för att satsa på allvar.

Tomas Berdych´s år har varit lite svajigt. Förluster mot Robert Bautista och Lleyton Hewitt inledningsvis och tappade set mot Henri Laaksonen, Ivan Dodig och Kevin Anderson. Spelare som Ernests Gulbis i dagsläget skulle slå.

Det här är första turneringen sedan Australian Open för Berdych som behandlats för en vristskada. Hans status är ett stort frågetecken och detta är helt klart ett jätteläge för Gulbis att skrälla och ännu mer ett läge för Gulbis att plocka set.

 

Värdet ligger helt på Gulbis!